Rešitve

Obogatena resničnost je navdušila bodoče inženirje

Udeleženci strojniškega piknika, ki ga organizira študentsko društvo Strojnik.si, so lahko v živo spoznali tehnologijo obogatene resničnosti in programsko opremo Creo.


Robi Rep, 14.10.2021

branja

Na vabilo študentskega društva Strojnik.si smo študentkam in študentom Fakultete za Strojništvo in drugih tehničnih fakultet v živo prikazali delovanje tehnologije obogatene resničnosti (AR) in osnovne značilnosti 3D CAD programske opreme Creo.

Obogatena resničnost, v živo

Preko 500 študentk in študentov je imelo priložnost izkusiti tehnologijo AR na primeru servisne procedure, prikaza cevnih in električnih napeljav ter prodajne predstavitve. Stroj Bobcat so si lahko ogledali preko svojih pametnih telefonov ali naše tablice in Hololens pametnih očal. 

Našega inženirja Klemna smo ujeli med pripravo opreme na predstavitev.

Odzivi bodočih inženirk in inženirjev so bili izjemno pozitivni, zato se v ekipi že veselimo naslednjega piknika, na katerem bomo lahko napredne inženirske tehnologije predstavili novim generacijam študentov.

Rezultati nagradne igre

Na dogodku je v sodelovanju s Strojnik.si potekala tudi nagradna igra, katere nagrajenci so:

  • Lovro Drofenik; prejme JBL brezžični zvočnik GO 3
  • Žan Kumprej; prejme Radijsko voden kaskaderski avtomobilček
  • Tjaž Šepec; prejme Creo majico

Preberite še

Reference
Na obisku pri Timu Gorencu o Creo in prihodnosti v motošportu

S Timom Gorencem smo se pred časom že pogovarjali, zdaj pa nam je razkazal tudi svojo garažo, kjer svoje podvige v motošportu načrtuje tudi s pomočjo Creo.

Rešitve
Tim Gorenc od Audax natečaja do profesionalne gokart ekipe

V intervjuju se nam je pridružil Tim Gorenc. Kot dijak nas je s Creo sestavom navdušil na nagradnem natečaju, kot inženir z visokimi cilji pa svojo pot nadaljuje v profesionalni gokart ekipi.

Rešitve
Prijave na Audax nagradni natečaj 2022 so odprte!

Tudi letos iščemo najboljše bodoče inženirje v treh kategorijah. Izberi zahtevnost po svoji meri in nam pošlji svojo 3D CAD konstrukcijo modela, orodja ali pa se pomeri v bitki katapultov.