Pisava za laserski odrez v Creo

Pri laserskem odrezu v pločevini deli črk, kjer je rez sklenjen v zanko, odpadejo iz modela. Z izbiro prave pisave lahko preprečimo na enostaven način.

Napisal Matevž Cestnik, 15.07.2019 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 4.0 - Creo 6.0

Oblika pisave za laserski odrez v pločevini mora zagotavljati, da deli črk, kjer je rez sklenjen v zanko, ne »odpadejo« iz modela. Običajno so problematične predvsem: 

  • črke ABDOPR in
  • številke 04689.

Pisava JR_LASER_Arial_Bold, ki si jo lahko prenesete na tej povezavi, te znake razdeli in poskrbi, da ostanejo na modelu.

Primer uporabljenega JR_LASER_Arial_Bold tipa pisave v skicirki Creo Parametric.

Namestitev pisave v Creo je enostavna:

  • Pisavo prenesite iz zgornje povezave
  • Dvokliknite na prenesen dokument in izberite Install/namesti (Slika 2).
  • Skopirajte prenesen dokument JR-LASER-ARIALBD.ttf v mapo »fonts«, ki jo najdete v Audax nastavitvah ( ..\AUDAX_CREO40_V2\fonts\JR-LASER-ARIALBD.ttf, ..\AUDAX_CREO50_V1\fonts\JR-LASER-ARIALBD.ttf ali ..\AUDAX_CREO60_V1\fonts\JR-LASER-ARIALBD.ttf)
  • Ponovno zaženite Creo.

Slika 2: Namestitev pisave v sistem

Slika 3: Primer uporabe pisave, ki omogoča pravilen laserski odrez

Spoznajte še več koristnih nasvetov. Tečaj modeliranja in razvoja pločevine s Creo Parametric je namenjen vsem, ki želijo pridobiti celovit vpogled v izdelavo modelov iz pločevine.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%