Nasveti & triki

Posodobitev kosovnice z ohranitvijo pozicijskih oznak v Creo

Creo omogoča, da pridobimo sestavno risbo z več pogledi in pozicijskimi oznakami, ki so skladne s kosovnico v polni reprezentaciji.


Domen Resnik, 05.12.2023

branja

Verzija: Creo 4.0 - 10.0

Creo omogoča samodejno posodobitev kosovnice in ohranitev postavljenih pozicijskih oznak (BOM balloons), pri zamenjavi reprezentacije (Simplified Rep) ali družinske tabele (Family Table) na pogledu sestavne risbe.

To funkcionalnost omogoča Replace View Model, z vključeno možnostjo Replace callouts and repat regions.

Zavihek Layout v risbi in funkcionalnost Replace View Model

Priporočen način uporabe:

  • Izdelava pogleda na risbi v polni reprezentaciji (Master Rep).
  • Izdelava kosovnice (BOM) in pozicijskih oznak (BOM balloons).
  • Fiksiranje indeksov zaradi boljše preglednost in sledenju pozicijskim številkam (Repat Region > Fix Index > Region).
  • Uporaba Replace View Model in izbira Simplified Rep. 

S tem načinom uporabe lahko pridobite sestavno risbo z več pogledi in pozicijskimi oznakami, katerih vrednosti so skladne s kosovnico v polni reprezentaciji (Master Rep).

Pogled, kosovnica in pozicijske oznake v Master Rep

Posodobitev pogleda in kosovnice, ter ohranitev pozicijskih oznak pri zamenjavi Simplifed Rep.

V primeru, da je na risbi več pogledov v enaki reprezentaciji (Simplified Rep), samodejna posodobitev kosovnice in pozicijskih oznak ni na voljo. Zato priporočamo, da v primeru več pogledov na sestavni risbi, uporabljate način uporabe opisan zgoraj. 

V primeru, da je na risbi več kosovnic z enako reprezentacijo (Simplified Rep), se bodo pri zamenjavi posodobile vse naenkrat.

Več informacij o risbah in reprezentacijah sestava lahko izveste v Audaxovi rubriki Nasveti & triki ter na tečajih Osnove Creo Parametric in Nadaljevalne tehnike modeliranja sestavov.

Preberite še

Creo
Čiščenje starih različic datotek v Creo

Creo Purge je orodje za vzdrževanje urejenosti vaših datotek, ki vam bo omogočil večjo produktivnost, boljše delovanje sistema in manjšo zasedenost diska.

Creo
Ogled referenčnih geometrij znotraj skice v Creo

Od Creo 9.0 naprej je na voljo razširjeno orodje za pregled geometrijskih entitet znotraj skice. Grafično nam pomaga pri odkrivanju podvojenih elementov in stičišč.

Nasveti & triki
Menjava locked licence v Creo

Spoznajte, kako opraviti posodobitev pretečene Creo licenčne datoteke z novo veljavno. Postopek poteka v dveh enostavnih korakih.