Onshape

Preplet Onshape, obogatene resničnosti in 3D tiska v srednji šoli Domžale

Na povabilo Srednje šole Domžale smo dijakom prikazali koristen preplet 3D CAD programa Onshape, obogatene resničnosti in 3D tiska.


Robi Rep, 29.05.2023

branja

Spletno 3D CAD platformo Onshape v Srednji šoli Domžale uporabljajo že nekaj časa, zato so nas povabili, da dijakom predstavimo napredne možnosti, ki jih ponuja.  

Vabilu smo se z veseljem odzvali in na posebnem predavanju predstavili preplet platforme Onshape, 3D tiska in obogatene resničnosti. Dijakom smo predstavili napredne module, kot so animacije sestavov, fleksibilno modeliranje in uporabo programa na pametnih napravah. Modele so si lahko ogledali v obogateni resničnosti in spoznali industrijske aplikacije te tehnologije. Kot zadnji gradnik na poti od ideje do izdelka smo pokazali tudi različne tehnologije 3D tiska in na 3D tiskalniku Ultimaker natisnili 3 manjše modele. 

Dijakom in učitelju Roku Slaparju se zahvaljujemo za povabilo in jim še naprej želimo veliko uspeha pri delu z Onshape.

Preberite še

Mathcad
Profesor Balažic v PTC Mathcad izzivu uspešno zastopa slovenske barve

PTC organizira poseben Mathcad izziv, v katerem je potrebno rešiti specifičen inženirski problem. Izkušeni Robert Balažic je z njim pričakovano opravil odlično.

Fakultete in šole
Vabljeni na brezplačne tečaje s priznanimi kreditnimi točkami

Tudi letos se lahko zaposleni v izobraževanju udeležite brezplačnih tečajev za programsko opremo PTC in pridobite uradno priznane kreditne točke.

Fakultete in šole
Rezultati nagradnega natečaja 2023

Spoznaj nagrajence in ostale prispevke iz letošnje izvedbe nagradnega natečaja za najboljše 3D modele in projekte.