Rešitve

Preurejanje in prestavljanje komponent po modelnem drevesu

Modelno drevo nam omogoča, da komponente sestava v njem enostavno preurejamo in prestavljamo na način povleci in spusti.


Domen Resnik, 10.11.2021

branja

Verzija 3.0 - 8.0

Komponente sestava lahko v Creo preurejate in prestavljate po modelnem drevesu (Reorder & Restructure) z vlečenjem (Drag&Drop) komponent po modelnem drevesu. 

V primeru, da komponetnt med vlečenjem ne želite prestaviti v podsestav, je najbolje, da nastavite config parameter:

enable_dragdrop_on_components   reorder (default value: all)

V tem primeru boste komponente lahko le premikali po modelnem drevesu navzgor ali navzdol, ne bo pa jih mogoče prestaviti v podsestav.

Če boste komponento kljub temu želeli prestaviti v podsestav, lahko uporabite funkcionalnost Restructure, ki se nahaja v zavihku Model in skupini Component.

Funkcionalnost Restructure za prestavljanje komponent v podsestave.

Več o urejanju in dodajaju config nastavitev v programu Creo najdete v članku Prilagoditev okolja Creo: uporaba in razlaga datoteke config.pro.

Preberite še

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.

Rešitve
Prenesite brezplačno predlogo za izdelavo MBD modelov

Vstopite v svet digitalne definicije izdelka (MBD) s pomočjo naše predloge, ki vključuje kar 10 predpripravljenih kombinacijskih stanj.

Nasveti & triki
Uporaba skice na več modelih v Creo

V Creo lahko skice, ki jih pogosto uporabljate pri delu, shranite in uporabite na več različnih modelih ter si prihranite čas pri konstruiranju različnih gradnikov.