Prikažite svoj 3D model v obogateni resničnosti. Že zato, ker ga lahko.

Konstruiranje izdelkov obdaja čedalje več novih tehnologij, ki spreminjajo način dela inženirjev. Če se na primer koncept umetne inteligence še zdi oddaljen, pa obogatena resničnost (AR) hitro postaja obvezen del nabora znanj. Tudi vi jo lahko uporabljate že danes.

Napisal Robi Rep, 06.02.2020 v Obogatena resničnost

Delo inženirja nikakor ni imuno na prihod novih tehnologij. Proizvajalci 3D CAD programske opreme zmogljivost svojih rešitev čedalje bolj opirajo na napredne koncepte kot je na primer umetna inteligenca. Kljub temu, da takšne tehnologije še ne predstavljajo integralnega dela programske opreme, pa se z neverjetno hitrostjo utrjujejo kot ključne rešitve prihodnosti.

Kot takšne bodo podjetjem ponujale nove vire doseganja dodane vrednosti in konkurenčne prednosti, v središču procesa inovacij pa bodo seveda prav inženirji. Njihova pripravljenost na nove tehnologije je zato izjemnega pomena. 

Kako se lotiti novih tehnologij?

Spoznavanje z novimi tehnologijami je lahko zamuden in mukotrpen proces, še posebej zaradi raztresenosti informacij in manjka celovitih rešitev, primernih za industrijsko rabo.

Lahko pa je tudi zelo enostavno in navdihujoče. 

Nerealno je pričakovati, da se bodo inženirji ob vsakodnevnih delovnih nalogah lotevali naprednih konceptov z nejasno prihodnostjo. Na drugi strani pa obstajajo uveljavljene tehnologije, ki so na voljo in jih je mogoče brez posebnega truda integrirati v delovni proces kot potencialen vir inovacij in dodane vrednosti.

Ena od takšnih tehnologij je obogatena resničnost (AR). Uporabniki 3D CAD programa Creo imajo funkcionalnosti AR vključene v svoji licenci*, kar pomeni, da lahko brez posebnega truda osvojijo tehnologijo, ki jo inovativna podjetja uporabljajo na področjih:

  • oblikovanja,
  • proizvodnje,
  • trženja in prodaje,
  • upravljanja,
  • servisnih storitev in 
  • usposabljanja.

O primerih uporabe AR smo podrobno pisali že v tem prispevku.

Učenje preko uporabe

S Creo lahko obogateno resničnost uporabljate, ne zgolj raziskujete. Namesto deljenja oblikovnih zasnov preko 2D ekranov ali papirja sodelavcem modele predstavite v 3D, s pravim merilom in v kontekstu. V trenutku in kjerkoli. Več o načinu izdelave AR izkušnje vašega modela smo zapisali v tem prispevku iz rubrike Nasveti & triki.

Pomislite na povečanje produktivnosti, ki jo lahko povzročite v vašem podjetju. Pomislite na nove ideje, ki se vam bodo porodile pri snovanju izdelkov. 

Vse, kar morate storiti za to je, da izdelate AR izkušnjo. Izkoristite možnosti, ki vam jih za to ponuja Creo

* Creo Design Share je na voljo od verzije Creo 4 M40 oziroma verzije Windchill 11.1 dalje.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%