Digitalna preobrazba

PTC predstavlja aplikacijo Onshape Vision za Apple Vision Pro

Onshape Vision spreminja način pregledovanja, integracije in deljenja 3D CAD modelov. S pomočjo očal Apple Vision Pro prenaša digitalne 3D vsebine v fizično realnost.


Robi Rep, 15.02.2024

branja

Onshape Vision je najnovejša aplikacija podjetja PTC za industrijsko obogateno resničnost, ki deluje na očalih Apple Vision Pro. Inženirjem omogoča manipulacijo z digitalnimi modeli, projeciranimi v fizični prostor, pri čemer lahko uporabljajo geste z rokami, premike oči ali glasovne ukaze.

Onshape Vision se sinhronizira z oblačnim CAD in PDM sistemom Onshape, kar omogoča, da se vse spremembe modela izdelka pokažejo v realnem času.

Nov pogled na 3D modele izdelkov

Onshape Vision prinaša novo dimenzijo razvoja izdelkov saj ponuja naravno interacijo s 3D modeli v fizični realnosti. Inženirji lahko svoje digitalne modele držijo v roki, jih razširijo ali pomanjšajo na katerokoli potrebno velikost ali pa razstavijo in pregledajo posamezne komponente. Pregledovanje digitalnih vsebin z Onshape Vision lahko pomaga do novih idej, spodbuja različne poglede na razvojne izzive in identificira potencialne izboljšave za izdelke.

Kot če bi bili v istem prostoru

Deležniki na različnih lokacijah lahko z Apple Vision Pro in Onshape Vision pri razvoju sodelujejo, kot če bi bili v istem prostoru, saj vizualizirajo, interagirajo in se premikajo okoli istega digitalnega modela izdelka. Edinstvena oblačna arhitektura Onshape uporablja enoten vir podatkov, zato se komentarji, vneseni v Onshape Vision, vidijo v Onshape na vseh platformah. Podobno se kakršnekoli spremembe CAD modela takoj vidijo v Onshape Vision.

Steve Ghee, glavni tehnološki direktor za obogateno in virtualno resničnost pri PTC, je ob lansiranju aplikacije Onshape Vision povedal: "Neverjetno je bilo videti, kako se je koncept premikal od najzgodnejših faz do današnje aplikacije Onshape Vision. Večino svoje kariere sem preživel pri iskanju načinov, kako prenašati 3D digitalne vsebine v resnični svet, in to je eden tistih redkih trenutkov, ko lahko rečemo, "Vau, res nam je uspelo". Navdušen sem nad tem, kako resnično izgledajo digitalne vsebine z Apple Vision Pro. Razvojniki bodo lahko izkusili svoje izdelke na popolnoma nov način in komaj čakamo, da vidimo, kako bo to vplivalo na prihodnost izkušnje oblikovanja, pregleda in sodelovanja."

Onshape Vision je v App Store za Apple Vision Pro že na voljo za prenos.

Preberite še

Digitalna preobrazba
Toro s Creo Illustrate učinkoviteje izdeluje razumljivejša navodila

Proizvajalec opreme za urejanje zelenih površin Toro je v želji izboljšanja svoje učinkovitosti in natančnosti uvedel programsko opremo za tehnične ilustracije PTC Creo Illustrate.

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Digitalna preobrazba
The Third Angle: podcast o inženirstvu iz vseh kotov

Če poslušate podcaste, si morate the Third Angle dodati na seznam predvajanja. Izjemne zgodbe iz inženirskega sveta vas bodo pričakale na vsaka dva tedna.