Shranite vse vaše risbe v .pdf s pritiskom na gumb

Verjetno ni uporabnika 3D CAD, ki kdaj ne bi pretvoril večjega števila dokumentov iz enega formata v drugega. To zamudno opravilo poenostavlja aplikacija ptcdbatch, ki je vključena v namestitvi Creo.

Napisal Matevž Cestnik, 19.03.2019 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 2.0 - Creo 5.0

Aplikacija ptcdbatch, vključena v inštalacijo PTC Creo, avtomatizira pretvorbo dokumentov iz enega formata v drugega ter s tem drastično skrajša čas, potreben za ustvarjanje željenih tipov dokumentov. Primeri takih pretvorb so: 

Risbe .drw v .pdf, .dxf, .dwg in
Modeli .prt v .step, .iges, .stl

Uporaba aplikacije ptcdbatch je enostavna in intuitivna ter omogoča masovne izvoze različnih tipov dokumentov z vnaprej nastavljenimi config.pro možnostmi.

Aplikacija poleg tega omogoča tudi nastavitev urnikov in časov izvoza. Tako lahko uporabnik pripravi večjo količino dokumentov in nastavi, da mu vse dokumente pretvori v času, ko ne uporablja računalnika, na primer čez noč.

Enostavnost uporabe je vidna tudi v spodnjem posnetku.

Aplikacija s številnimi tipi pretvorb, ki jih omogoča, je na voljo v inštalacijski mapi Creo (primer poti: C:\ptc\Creo 4.0\M0xx\Parametric\bin\ptcdbatch.bat). Preizkusite jo tudi sami!

Spoznajte več o programski opremi Creo. Obiščite enega od naših začetnih ali nadaljevalnih tečajev.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%