Simetrijska ravnina in simetrijska postavitev komponente

Verzija Creo 4.0 je prinesla možnost enostavne postavitve ravnine, ki brez dodatnega dela definira simetrijo med izbranimi referencami.

Napisal Matevž Cestnik, 28.01.2019 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 4.0

Verzija Creo 4.0 je prinesla novo možnost postavitve ravnine – »midplane«. Z njo lahko zelo hitro, enostavno in brez kakršnega dodatnega dela dobimo ravnino, ki definira simetrijo med izbranimi referencami.

Izbrane reference so lahko površine, ravnine, točke, robovi, osi in druge. Nekaj primerov izdelave simetrijskih ravnin smo zbrali v spodnji galeriji.

SImetrična postavitev komponent v sestavu

Funkcionalnost »midplane«, ki je na voljo v Creo 4.0, lahko z uporabo mapkey-ev nadgradimo tudi za primere simetrične postavitve komponent v sestavu. 

Omogočite uporabo mapkeya v vašem Creo

Uporaba mapkey-a za simetrično postavitev komponent je enostavna:

  • Prenesite mapkey za verzijo Creo 4.0.
  • Vsebino mapkeya si skopirajte v svoj konfiguracijski dokument (config.pro v svoji začetni "Start In" mapi; npr. C:/Creo4).
  • Dodajte mapkey v hitro orodno vrstico za lažjo uporabo.
  • Po potrebi poženite mapkey.

Uporaba in izdelava »midplane« ravnin in uporaba te funkcionalnosti za simetrično postavitev komponent je prikazana v spodnjem posnetku.

Več o uporabi in postaviti ravnin z načinom »midplane« lahko izveste na našem tečaju prehoda na verzijo Creo 4.0. Informacije o drugih sorodnih gradnikih tipa »Datum Feature« kot so grafi, CSYS in točke pa lahko pridobite na specializiranem tečaju naprednega modeliranja komponent.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%