Stratasys FDM

Stratasys F123 je za svojo obliko prejel prestižno nagrado

Serija tiskalnikov Stratasys F123 je nedvomno tudi oblikovno dovršen izdelek. To so prepoznali tudi v ocenjevalni komisiji Good Design Awards, ki jo je za leto 2017 razglasila kot zmagovalno v kategoriji Electronics


Robi Rep, 30.07.2018

branja

Serija tiskalnikov Stratasys F123 je poleg svoje zmogljivosti nedvomno tudi oblikovno dovršen izdelek. To so prepoznali tudi v ocenjevalni komisiji Good Design Awards, ki je serijo F123 za leto 2017 razglasila kot zmagovalno v kategoriji Electronics.

Stratasys je oblikovanje 3D tiskalnikov serije F123 zaupal ekipi BMW Group Designworks. Nov oblikovni jezik, razvit posebej za Stratasys, je bil zasnovan na podlagi predvidevanja bodočega zaznavanja dodajalne tehnologije s strani uporabnikov. Ti naj bi 3D tiskalnik prihodnosti razumeli predvsem kot napredno robotizirano orodje, ki se bo prilagajalo njihovim zahtevam in okoliščinam, hkrati pa bo ohranjalo znane lastnosti in logiko delovanja.

Stratasys F123 je za svojo obliko prejel prestižno nagrado

Nov oblikovni jezik je z upoštevanjem teh ugotovitev skušal poudariti predvsem dostopnost in enostavnost uporabe 3D tiskalnikov, hkrati pa izraziti kakovost in ugled podjetja Stratasys ter dovršenost njihove strojne opreme.

3D tiskalniki serije F123 so prvi, ki so izdelani na podlagi novega oblikovanega jezika. Ponujajo premišljeno zasnovano uporabniško izkušnjo 3D tiska kakovostnih kosov s konsistentnimi mehanskimi lastnostmi. 

Zunanjost 3D tiskalnika F123 z opaznim kovinskim ogrodjem poudarja zmogljivost, vzdržljivost in natančnost, obenem pa omogoča, da postane del kateregakoli prostora.

Good Design Award je industijski natečaj, ki ga na letni ravni organizira muzej arhitekture in oblikovanja Chicago Athenaeum v sodelovanju z Evropskim centrom za arhitekturo, umetnost, oblikovanje in urbane študije.

Spoznajte Stratasys F123

Preberite še

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.

Materiali za 3D tisk
3D tisk s kompozitnimi materiali

Kompoziti iz osnovnega in ojačitvenih materialov, kot so ogljikova, steklena ali aramidna vlakna, omogočajo večjo trdnost, manjšo težo in večjo odpornost izdelkov. S tem razširjajo možnosti uporabe 3D tiska v različnih industrijskih aplikacijah.

3D tiskalniki
Stratasys F3300 je izdelek leta revije Industrial Production

Prestižna nagrada "Izdelek leta" nemške revije Industrial Production 3D tiskalnik Stratasys F3300 postavlja v vlogo ključnih nosilcev napredka tehnologije dodajalne proizvodnje.