3D tiskalniki

Stratasys F3300 je izdelek leta revije Industrial Production

Prestižna nagrada "Izdelek leta" nemške revije Industrial Production 3D tiskalnik Stratasys F3300 postavlja v vlogo ključnih nosilcev napredka tehnologije dodajalne proizvodnje.


Robi Rep, 28.03.2024

branja

3D tiskalnik je bil nagrajen s prestižno nagrado "Izdelek leta", ki jo podeljuje nemška revija Industrial Production.*

Kot ugotavljajo pri podjetju Stratasys, "nagrada potrjuje predanost inovacijam in odličnosti v tehnologiji dodajalne proizvodnje. F3300 z napredno strojno opremo, visoko pretočnostjo in pionirsko učinkovitostjo predstavlja revolucijo v industriji.

V razlagi odločitve pri Industrial Production povedo, da smo "na področju industrijske proizvodnje letos priča izjemnim dosežkom. Med številnimi inovacijami posebej izstopa en izdelek, ki je zaznamoval leto 2024. V kategoriji dodajalne proizvodnje je prvo mesto zasedel Stratasys z njihovim novim 3D tiskalnikom F3300. Ta ne postavlja zgolj novih standarov v natančnosti, neprekinjenem delovanju in dvojni zmogljivosti, ampak utira pot tudi do bolj zahtevnih področij uporabe v proizvodnji."

Največja možna pretočnost

3D tiskalnik F3300 temelji na tehnologiji FDM (Fused Deposition Modeling). Uporabnikom v proizvodnji nudi neprekosljivo vrednost z zmanjšanjem zahtev po delovni sili, maksimalnim delovnim časom, izboljšano kakovostjo kosov in povečano pretočnostjo. F3300 si prizadeva postati najbolj dodelan industrijski 3D tiskalnik na trgu ter spremeniti način uporabe aditivne proizvodnje v najzahtevnejših industrijskih panogah, kot so letalska in avtomobilska industrija, vojaške ustanove in vzdrževanje. 

Spoznajte več o Stratasys F3300.

* Revija ima mesečno tiskano naklado 64.000 in preko 4 milijone ogledov na spletu.

Preberite še

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.

Materiali za 3D tisk
3D tisk s kompozitnimi materiali

Kompoziti iz osnovnega in ojačitvenih materialov, kot so ogljikova, steklena ali aramidna vlakna, omogočajo večjo trdnost, manjšo težo in večjo odpornost izdelkov. S tem razširjajo možnosti uporabe 3D tiska v različnih industrijskih aplikacijah.

3D tiskalniki
Toyota inovacije pospešuje s 3D tiskalnikom Stratasys F3300

Toyota se je odločila za novi Stratasys F3300, ki bo podpiral inovacije, prototipiranje in proizvodnjo. Z njim ciljajo na nižje stroške, boljšo odzivnost in večjo natančnost, kar se odlično ujema s Toyotinim ugledom.