3D tiskalniki

Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.


Rok Plevnik, 15.04.2024

branja

Podjetje Novak M je stopilo v stik z nami z željo, da bi v svoje delovne procese uvedli 3D tiskanje. Povabili smo jih v naš Center 3D tiska, kjer so nam predstavili svoje izzive. Pogovorili smo se možnostih, ki so na voljo ter pokazali vzorčne kose, ki smo jih izdelali na podlagi njihovih 3D modelov. Za slednje smo pripravili tudi časovno-stroškovno kalkulacijo, ki je ponudila zelo dober vpogled v pričakovane učinke 3D tiska. 

Novak M je slovensko podjetje, ki že od leta 1979 razvija vrhunsko medicinsko opremo, s katero medicinskim strokovnjakom in pacientom pomaga dvigniti zdravljenje na višjo raven.

Odločili so se za Stratasys F370

Po vseh prejetih informacijah so se v Novak M odločili za nakup 3D tiskalnika Stratasys F370. Pri tem jim je pomagal tudi iz naše strani organiziran obisk ene od obstoječih strank, kjer uporabljajo ta 3D tiskalnik serije F123.

Kot poudarja R&D inženirka Klara Gaber, verjamejo, da jim bosta "zanesljivost in natančnost tega 3D tiskalnika omogočala hitro prototipiranje in povečala učinkovitost razvojnega procesa."  Kot vsaka od strank našega podjetja, lahko v Novak M računajo tudi na "pomoč pri osvajanju novega znanja, rokovanju s tiskalnikom in učenjem zakonitosti 3D modeliranja printanega kosa."

3D tiskalnik tudi v maloserijski proizvodnji

3D tiskalnik bo v podjetje Novak M zagotovo prinesel dodano vrednost skozi celoten proces, vse od začetnega razvoja do končnega izdelka. Kot pove Gaber, želijo "3D natisnjene kose uporabiti tudi v serijski proizvodnji." Ker so vsi njihovi izdelki izdelani po naročilu "so lahko posamezne serije majhne, te pa včasih ne upravičijo cene izdelave orodja za brizganje." S 3D tiskom bodo tako med drugim tudi zmanjšali ceno maloserijskih kosov, ki jih uporabljajo na izdelkih.

Že 30 let najbolj robustna tehnologija

Stratasys FDM tehnologija se je st 30 letnimi izkušnjami izkazala za najbolj robustno in zanesljivo. Tudi zaradi tega se industrijska podjetja, kljub poplavi novih tehnologij, še vedno odločajo za FDM 3D tiskalnike. 

Če si ogledamo zgornjo tabelo, lahko ugotovimo, da je zanesljivost 3D tiska izjemno visoka pri vseh Stratasys FDM 3D tiskalnikih. 

Prenesite eKnjigo

V brezplačni eKnjigi spoznajte podrobno primerjavo Stratasys FDM 3D tiskalnikov z analizo ponovljivosti in zmogljivosti, ki jo ponujajo.

Prenesite eKnjigo

Stopite v stik z nami za več informacij o Stratasys FDM 3D tiskalnikih. Naši svetovalci so vam na voljo za vprašanja ali 3D tisk vzorčnega kosa na podlagi vašega 3D modela. 

Preberite še

Materiali za 3D tisk
3D tisk s kompozitnimi materiali

Kompoziti iz osnovnega in ojačitvenih materialov, kot so ogljikova, steklena ali aramidna vlakna, omogočajo večjo trdnost, manjšo težo in večjo odpornost izdelkov. S tem razširjajo možnosti uporabe 3D tiska v različnih industrijskih aplikacijah.

3D tiskalniki
Stratasys F3300 je izdelek leta revije Industrial Production

Prestižna nagrada "Izdelek leta" nemške revije Industrial Production 3D tiskalnik Stratasys F3300 postavlja v vlogo ključnih nosilcev napredka tehnologije dodajalne proizvodnje.

3D tiskalniki
Toyota inovacije pospešuje s 3D tiskalnikom Stratasys F3300

Toyota se je odločila za novi Stratasys F3300, ki bo podpiral inovacije, prototipiranje in proizvodnjo. Z njim ciljajo na nižje stroške, boljšo odzivnost in večjo natančnost, kar se odlično ujema s Toyotinim ugledom.