Stratasys FDM

Stratasys serijo F123 razširja z dvema 3D tiskalnikoma za kompozite

Dva nova 3D tiskalnika Stratasys F190CR in F370CR sta namenjena orodjarnam in proizvodnim podjetjem, ki želijo klasične načine proizvodnje nadomestiti s 3D tiskom iz zmogljivih kompozitov.


Robi Rep, 11.05.2022

branja

Stratasys F123CR je družina zanesljivih in zmogljivih 3D tiskalnikov, ki je odslej močnejša za dve napravi, zasnovani posebej za 3D tisk kosov iz zmogljivih kompozitnih materialov. 

Stratasys F190CR in F370CR proizvodnim podjetjem in orodnjarnam omogočajo nadomeščanje klasičnih načinov izdelave proizvodnih pripomočkov in končnih sestavnih delov. 3D tisk s kompoziti ob tem ni le ugodnejša in hitrejša alternativa, temveč zagotavlja tudi enako ali boljšo vzdržjivost ter izboljšuje nekatere lastnosti končnih kosov, kot je na primer masa. 

Kot vsi 3D tiskalniki Stratasys, tudi F123CR izkoriščata prednosti programske opreme GrabCAD Print, s katero je tisk držal, prijemal, šablon in drugih proizvodnih pripomočkov še bolj enostaven in zanesljiv. 

Stopite v stik z nami in spoznajte več o 3D tiskalnikih F123CR. 

Preberite še

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.

Materiali za 3D tisk
3D tisk s kompozitnimi materiali

Kompoziti iz osnovnega in ojačitvenih materialov, kot so ogljikova, steklena ali aramidna vlakna, omogočajo večjo trdnost, manjšo težo in večjo odpornost izdelkov. S tem razširjajo možnosti uporabe 3D tiska v različnih industrijskih aplikacijah.

3D tiskalniki
Stratasys F3300 je izdelek leta revije Industrial Production

Prestižna nagrada "Izdelek leta" nemške revije Industrial Production 3D tiskalnik Stratasys F3300 postavlja v vlogo ključnih nosilcev napredka tehnologije dodajalne proizvodnje.