Primeri 3D tiska

Študija primera: Ohišje odklopnika

V podjetju ETI so 3D tiskalnik uporabili pri razvoju ohišja odklopnika. S tehnologijo PolyJet in prosojno različico materiala VeroClear so izdelali odličen prototip.


Robi Rep, 17.01.2018

branja

V podjetju ETI so 3D tiskalnik uporabili pri razvoju ohišja odklopnika. Uporabili so tehnologijo PolyJet, ki z brizganjem tankih plasti omogoča izdelavo kosov s kompleksnimi oblikami, finimi podrobnostmi in gladkimi površinami, hkrati pa širok izbor materialov in njihovo sočasno uporabo.

V primeru tiska ohišja odklopnika so v podjetju ETI izbrali material fotopolimerni material VeroClear v prosojni različici.

Študija primera: Ohišje odklopnika s tehnologijo PolyJet

Z natisnjenimi prototipi so v podjetju ETI lahko preizkusili različne lastnosti in funkcionalnost izdelka. Med drugim so preverjali proces montaže, mehanske obremenitve sestavnih delov in dejansko izklopno zmogljivost.

Podrobnosti:

  • Kompleksna površina ohišja s številnimi robovi in gladkimi površinami.
  • Material: VeroClear
  • Čas izdelave: 2 h 39 min
  • Debelina plasti: 0,030 mm
  • Velikost izdelka: 90 x70 x 20 mm

Vas zanima več o možnostih izdelave izdelkov s 3D tiskom v Audaxu? Stopite v stik z nami.

Preberite še

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: preko noči do 512 distančnikov za proizvodnjo linijo

Ko v proizvodnji potrebujete rezervni del, je lahko dobavni rok vaš najhujši sovražnik. V 3D tiskarni smo preko noči poskrbeli za 512 kosov, ki so omogočili nemoteno delo.

Primeri 3D tiska
V Creo je bil razvit prvi, v celoti 3D natisnjen reaktivni motor

Reaktivni motor, ki zmore 50.000 obratov na minuto in ne potrebuje sestavljanja, je prelomnica na področju konstruiranja modelov za 3D tisk, ki ne bi bila mogoča brez spoja znanstvenih dognanj in zmogljivosti programa Creo.

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: pokrovčki za profile na proizvodni liniji

Pri zasnovi proizvodnih linij nas včasih preseneti motnja, ki jo je kljub znanju in izkušnjam težko predvideti. Oglejte si primer, kjer smo preglavico takšne vrste rešili z maloserijskim 3D tiskom.