Primeri 3D tiska

Študija primera: Robotsko prijemalo

V podjetju Hella Saturnus so 3D tisk uporabili pri izdelavi neserijskega robotskega prijemala.


Robi Rep, 14.11.2017

branja

Uporaba 3D tiskalnikov se za izjemno učinkovito izkaže tudi takrat, ko je potrebno izdelati specifičen nadomestni del, za katerega ne obstaja serijska proizvodnja.

Študija primera: Robotsko prijemalo s tehnologijo FDM

V primeru robotskega prijemala za leče avtomobilskih svetil smo s 3D tiskom nadomestili časovno in stroškovno intenzivno klasično izdelavo, hkrati pa omogočil optimizacijo teže in funkcionalnosti končnega izdelka, kar je izjemnega pomena za hitrost delovanja robota, na katerem je prijemalo pritrjeno, ter zmanjševanje obremenitev njegovega motorja.

Za izdelavo prijemala smo uporabili tehnologijo FDM, ki omogoča čist in enostaven način dodajanja modelnega in podpornega materiala ter izdelavo kompleksnih oblik z vdolbinami, zarezami in luknjami.

Z aplikacijo satovja v notranjosti prijemala smo dosegli zmanjšanje končne teže, z večjim številom zunanjih kontur pa smo ohranili njegovo zadostno trdnost. Tehnologija 3D tiska nam je omogočila tudi, da smo v notranjost prijemala dodali neprepustne vode za stisnjen zrak, s tem pa odpravili potrebo po montaži takšnih vodov na zunanjost prijemala.

Podrobnosti:

  • Optimizirana notranjost s satovjem in dodanimi vodi za zrak
  • Možnost dodajanja vstavkov kot so matice, ojačitve, senzorji in RFID čipi med tiskom.
  • Material: ASA Podporni material: Quick support (topljiv podporni material)
  • Čas izdelave: 9 h
  • Strošek materiala: 120 €
  • Velikost izdelka: 307 x 125 x 80 mm

Vas zanima več o možnostih izdelave izdelkov s 3D tiskom v Audaxu? Stopite v stik z nami.

Preberite še

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: preko noči do 512 distančnikov za proizvodnjo linijo

Ko v proizvodnji potrebujete rezervni del, je lahko dobavni rok vaš najhujši sovražnik. V 3D tiskarni smo preko noči poskrbeli za 512 kosov, ki so omogočili nemoteno delo.

Primeri 3D tiska
V Creo je bil razvit prvi, v celoti 3D natisnjen reaktivni motor

Reaktivni motor, ki zmore 50.000 obratov na minuto in ne potrebuje sestavljanja, je prelomnica na področju konstruiranja modelov za 3D tisk, ki ne bi bila mogoča brez spoja znanstvenih dognanj in zmogljivosti programa Creo.

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: pokrovčki za profile na proizvodni liniji

Pri zasnovi proizvodnih linij nas včasih preseneti motnja, ki jo je kljub znanju in izkušnjam težko predvideti. Oglejte si primer, kjer smo preglavico takšne vrste rešili z maloserijskim 3D tiskom.