3D tiskalniki

Toyota inovacije pospešuje s 3D tiskalnikom Stratasys F3300

Toyota se je odločila za najnovejši industrijski 3D tiskalnik Stratasys F3300, ki bo podpiral inovacije, prototipiranje in proizvodnjo. Z njim ciljajo na nižje stroške, boljšo odzivnost in večjo natančnost, kar se odlično ujema s Toyotinim ugledom.


Robi Rep, 14.12.2023

branja

Toyota je podpisala dogovor za nakup najnovejšega industrijskega 3D tiskalnika Stratasys F3300. Eduardo Guzman, vodja naprednih tehnologij pri Toyoti ugotavlja, da za vodilnega svetovnega avtomobilskega proizvajalca "priložnost vključitve 3D tiskalnika F3300 v postopke, kjer uporabljajo dodajalno tehnologijo, predstavlja velik korak naprej k doseganju poslovnih ciljev." Ob tem dodaja, da jim bodo "nove zmogljivosti 3D tiska pomagale pospešiti uvedbo aditivne proizvodnje v več proizvodnih operacij."

Toyota bo novi F33000 uporabljala v podporo proizvodnji, vključno z izdelavo komponent in pritrdil ter za prototipiranje. Vse to bo pripomoglo k hitrejšemu uvajanju novih izdelkov na trg.

Stratasys F3300 je najnovejši 3D tiskalnik v FDM družini

F3300 je najnovejši Stratasys-ov FDM tiskalnik, izdelan za prilagodljivo dodajalno proizvodnjo. Zmožen je proizvajati kompleksne, visoko natančne kose, ki so ključnega pomena za razvoj in uporabo vozil - od prototipov do končnih komponent. F3300 ima še večji poudarek na vsestranskosti s hitro menjavo in nalaganjem materiala, avtomatsko kalibracijo ter visoko zmogljivostjo. S tem F3300 cilja na zmanjšanje stroškov na kos do 25%, dvakrat hitrejši 3D tisk kot kateri od drugih FDM industrijskih naprav, in do 25% večjo natančnost.

3D tiskalnik Stratasys F3300

Zmogljivost, ki jo prinaša novi F3300, je v skladu z Toyotinim ugledom proizvajalca visokokakovostnih in inovativnih vozil, ki jih cenijo kupci po vsem svetu.

Rich Garrity, glavni direktor poslovne enote za industrijo pri Stratasys dodaja, da imajo s Toyoto "skupen interes zagotavljanja inovacij in vrhunske kakovosti strankam, partnerstvo z njimi pa kaže medsebojne zaveze za boljšo, pametnejšo in bolj trajnostno proizvodnjo. F3300 bo s svojo hitrostjo, nižjimi stroški in enostavnostjo vzdrževanja preoblikoval dodajalno proizvodnjo v tovarni."

S 3D tiskom tudi hitrejši na dirkališču

Tehnologija 3D tiskanja imata velik vpliv tudi na Toyotino ameriško divizijo motošporta. Tehnologiji FDM in SAF zmanjšujeta stroške in pospešujeta razvoj. Več o tem si oglejte v spodnjem videoposnetku.

Za več informacij o novem 3D tiskalniki Stratasys F3300 ali drugih temah, povezanih s 3D tiskom, stopite v stik z našimi strokovnjaki.

Preberite še

Stratasys P3
DLP tehnologija: hiter, natančen in zanesljiv 3D tisk

DLP je tehnologija 3D tiska, ki izkorišča občutljivost določenih materialov na UV svetlobo. Z obsežnim naborom fotopolimernih smol omogoča izdelavo izjemno natančih kosov v kratkem času.

Materiali za 3D tisk
Somos WeatherX 100: odkrijte 3D tisk vremensko odpornih kosov

Somos WeatherX 100 ponuja izboljšano obstojnost na vremenske vplive, kemikalije in UV svetlobo. S tem je odlična izbira za 3D tisk funkcionalnih prototipov za dolgotrajnejša testiranja in izdelkov za končno uporabo.

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.