Ustvarite digitalni inženirski zvezek s Creo in Mathcad

Creo je mogoče enostavno povezati s programsko opremo za inženirske preračune Mathcad. Povezava omogoča, da ustvarimo digitalni inženirski zvezek, vgrajen v CAD modele, preko katerega lahko varno in pregledno prenašamo podatke med aplikacijama.

Napisal Klemen Mostar, 12.03.2019 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 3.0 - Creo 5.0

Konstrukcijski namen modela in logika, ki se skriva za določenimi odločitvami, se pogosto skriva na različnih lokacijah, kot so papirnati bloki, elektronska pošta in excelove preglednice. Ker je v takšnih primerih dokumentacija ločena od CAD modela, se lahko sčasoma delno ali popolnoma izgubi.

Creo omogoča integracijo s programsko opremo za inženirske preračune Mathcad. Povezava med obema programoma inženirjem in oblikovalcem omogoča, da ustvarijo v CAD modele vgrajen digitalni inženirski zvezek, preko katerega lahko varno in pregledno prenašajo in uporabljajo podatke.

Povezava med Creo in Mathcad je koristna iz več razlogov, predvsem pa zato, ker omogoča:

  • oblikovanje modelov neposredno preko izračunov,
  • posodabljanje modela glede na sprembe v izračunih,
  • deljenje dimenzij in meritev med modelom in Mathcad delovnimi listi za preverjanje in vrednotenje,
  • odlično dostopnost ključnih izračunov celotni inženirski ekipi,
  • zanesljivo hrambo ključnih podatkov na enem mestu, v sklopu digitalnega inženirskega zvezka. 

Spoznajte več o programski opremi Mathcad in prenesite brezplačni evalvacijski izvod učbenika Inženirski preračuni z Mathcad.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%