Primeri 3D tiska

V Creo je bil razvit prvi, v celoti 3D natisnjen reaktivni motor

Reaktivni motor, ki zmore 50.000 obratov na minuto in ne potrebuje sestavljanja, je prelomnica na področju konstruiranja modelov za 3D tisk, ki ne bi bila mogoča brez spoja znanstvenih dognanj in zmogljivosti programa Creo.


Robi Rep, 30.05.2023

branja

Na letošnji prireditvi LiveWorx je PTC predstavil mikro turboreaktivni motor, izdelan iz 3600 g inconela. Nič posebnega, če to ne bi bil 3D natisnjen zaključen sestav, ki vključuje vse vrtljive in statične komponente.

Prelomen dosežek na področju turbomotorjev je omogočil spoj dognanj znanstvenikov iz Izraelskega inštituta za tehnologijo in zmogljivosti konstruiranja za dodajalne tehnologije v programski opremi Creo

Od dragih raziskav do generativnega razvoja 

Sodoben razvoj reaktivnih motorjev je zaznamovan z zapletenimi razvojnimi in proizvodnimi procesi, dragimi sestavnimi deli in manjkom strokovnjakov za realizacijo projektov. Možnost konstrukcije reaktivnega motorja, pripravljenega za 3D tisk, letalski industriji odpira vrata v proizvodnjo z nižjimi razvojnimi stroški in krajšimi dobavnimi roki.

PTC je v projektu razvoja omenjenega motorja lahko prispeval zmogljivosti za konstruiranje, ki so zorele več let:

  • Možnost modeliranja kompleksnih satovij in generativni razvoj za zmanjšanje mase končnega izdelka brez omejevanja njegove vzdržljivosti,
  • Optimizacija izdelkov za enostavnejši 3D tisk in modeliranje samopodpornih satovij,
  • Kompatibilnost z večino strojne opreme za 3D tisk in možnost priprave modelov na druge strojne obdelave. 

Opazujte, kako s pomočjo Creo vaš razvoj poleti

Letošnji LiveWorx je pokazal številne navdihujoče zgodbe o uspehu, ki jih tehnološko podpira Creo. Tudi v svoji najnovejši različici ponuja vse, kar je potrebno za prelomne dosežke in prepotrebno dodano vrednost.

Preberite še

Članek
Raziskovanje strukturne analize v Creo Ansys Simulation

Z numeričnimi simulacijami lahko izvedemo validacijo modelov, ki je ključna pri snovanju in optimizaciji izdelkov. Na realnem primeru spoznajte, kako pri tem pomaga Creo Ansys Simulation.

Članek
Raziskovanje strukturne analize v Creo Ansys Simulation

Z numeričnimi simulacijami lahko izvedemo validacijo modelov, ki je ključna pri snovanju in optimizaciji izdelkov. Na realnem primeru spoznajte, kako pri tem pomaga Creo Ansys Simulation.

3D tiskalniki
Kako izgleda 24/7 avtomatizacija proizvodnje s 3D tiskom?

Stratasys je pripravil prikaz delovanja avtomatizirane proizvodne celice, v kateri 3D tisk poteka neprestano in skoraj brez posegov operaterjev.