Stratasys FDM

V Gorenju so se odločili za Stratasys F370

V Gorenje Prototipna so svoj tehnološki park posodobili z novim 3D tiskalnikom Stratasys F370. Nova pridobitev je namenjena izdelavi prototipnih kosov, polizdelkov namenjenih za direktno vgradnjo, tehnološko uporabo in testiranje.


Rok Plevnik, 11.06.2019

branja

V Gorenju, Skupnih podpornih enotah, OE Prototipna, se s t.i. RP tehnologijami (Rapid Prototyping; tehnologijami za hitro izdelavo prototipov) srečujejo in jih uporabljajo že skoraj 30 let. V mesecu decembru 2018 so svoj tehnološki park nadgradili z novim 3D tiskalnikom Stratasys F370.

3D tiskalnik F370 je v Gorenju namenjen izdelavi prototipnih kosov, polizdelkov namenjenih za direktno vgradnjo, tehnološko uporabo in testiranje, z določenimi omejitvami (tehnični okviri, estetska zahtevnost, količina) pa bodo lahko zadostili tudi zahtevam s področja servisne dejavnosti. 

V Gorenju so se odločili za Stratasys F370

"3D tiskalnik sicer zagotavlja dimenzijsko natančnost, ponovljivost ter kvaliteto površin na tehnično visokem nivoju, a zahteva »svoj čas« in pomeni tudi določen strošek. Odlikujejo ga predvsem nekatere osnovne, vsekakor za današnji čas pomembne značilnosti: zmogljivost, učinkovitost (hitrost delovanja), cenejši material, kakor tudi možnost uporabe različnih materialov, ki imajo kontrolirano kvaliteto.

Na 3D tiskalniku F370 lahko pri izdelavi uporabljamo 5 različnih materialov (PLA, ABS-M30, ASA, PC-ABS, TPU92A), med katerimi je zelo zanimiva in pomembna možnost izdelave kosov iz gume. Poleg tega omogoča (zaradi topnega podpornega materiala) izdelavo geometrijsko kompleksnih sestavljenih izdelkov oz. nerazstavljivih sklopov. Z ozirom na tehnološki napredek vseh teh tehnologij to pomeni občuten napredek za učinkovito in neposredno podporo razvojnim oddelkom.

Da je bil nakup pravilna odločitev, se je pokazalo že v prvih petih mesecih, saj si brez novih kapacitet ustrezne podpore razvojnim oddelkom sploh ne znamo predstavljati!"


Gregor Kladnik, Gorenje OE Prototipna

Preberite še

Creo
Dogodek AxTech je pokazal, da sodoben razvoj temelji na simulacijah

Strokovna predavanja in predstavitve dobrih praks so še enkrat potrdila, da uporaba simulacij pri razvoju izdelkov preprečuje zaplete še preden postanejo strošek.

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.

Digitalna preobrazba
AxTech: Simulacije in analize

Pridružite se nam na specializiranem dogodku o uporabi simulacij in analiz pri razvoju izdelkov. Z uporabniki in našimi strokovnjaki se boste poglobili v postopke in učinke simulacij ter različna orodja, ki optimizirajo razvoj.