Reference

V INO Žiri so kupca prepričali s 3D simulacijo delovanja svoje linije

Avtomatizirana linija za tisk, nadgrajena z robotom, rotacijsko mizo in transportnim sistemom je v skrbno pripravljeni 3D simulaciji naročnika prepričala v investicijo.


Hubert Golle, 28.10.2020

branja

Podjetje INO Žiri d.o.o. se ukvarja z razvojem in izdelavo opreme za avtomatizacijo zahtevnih proizvodnih procesov. Z avtomatiziranimi linijami za sitotisk na različne materiale (papir, karton, folija, steklo) uspešno nastopajo na globalnih trgih. 

3D simulacija linije z Visual Components v podjetju INO Žiri

Primer linije INO Žiri

Poleg vrhunske kakovosti sitotiska in visoke produktivnosti delovanja tiskarskih linij je za kupce INO Žiri čedalje bolj pomembna manipulacija z materiali in izdelki ter umestitev linije v celovit proizvodni proces. Podjetje INO zato svoje linije nadgradi v celovite rešitve, ki vključujejo transportne sisteme in robote. 

Kupci bodo rešitev sprejeli, če jo bodo razumeli

Kako potencialnemu kupcu utemeljiti izbor opreme v ponudbi? Kako predstaviti vključitev robota v proizvodni proces? Kako postaviti v ospredje vsebinske tehnične rešitve in se izogniti nevarnosti, da se kupec odloči predvsem na podlagi cene?

Direktor podjetja Blaž Mur je odgovore na ta vprašanja našel v 3D simulaciji. “Z zanimanjem sem spremljal razvoj orodij za 3D simulacijo delovanja tehnološke opreme in čakal na primerno poslovno priložnost, pri kateri bi lahko preveril dejanski odziv pri potencialnem kupcu. S pomočjo Audaxovih strokovnjakov smo v orodju Visual Components v zelo kratkem času razvili simulacijo naše avtomatske linije za tisk, ki smo jo nadgradili z robotom, rotacijsko mizo in transportnim trakom. Delovanje linije in naše izvirne rešitve sem pri stranki v Italiji predstavil v 3D pregledu Visual Experience, kar je kupca prepričalo v investicijo.”  

INO Žiri in Visual Components

Direktor podjetja INO Žiri, Blaž Mur

V podjetju INO Žiri od tedaj 3D simulacije s pomočjo Visual Components izdelujejo tudi samostojno, s njimi pa želijo "kupcem na enostaven - vizualen način prikazati prednosti rešitev. Kupci tak prikaz veliko lažje razumejo kot risbe z opisi ali kot statičen 3D model”, še dodaja Mur.

Podprite ključne procese načrtovanja in odločanja 

Visual Components poleg INO Žiri uporabljajo tudi druga ugledna podjetja po vsem svetu. S pomočjo 3D simulacije, ki jo omogoča, podjetja hitro in enostavno načrtujejo proizvodne rešitve, ki sledijo zahtevam sodobnega globalnega trga ter pospešujejo njihovo prodajo. 

Če vas zanima, kako lahko tud v vašem podjetju z Visual Components pospešite prodajo svojih rešitev ali zmanjšate stroške in optimizirate proizvodnjo, stopite v stik z nami.

Preberite še

Izobraževanje
VCK23: od načrtovanja do prodaje in optimizacije proizvodnih rešitev

Gostje iz preko 30 slovenskih podjetij so spoznali prednosti 3D simulacije Visual Components. Svoje izkušnje z njeno uporabo so razkrili predstavniki štirih uglednih slovenskih podjetij.

Visual Components
Vabljeni na Visual Components konferenco 2023

Vam realizacija konceptov proizvodnje v resničnost predstavlja izziv? Pridružite se nam na Visual Components konferenci in spoznajte, kako 3D simulacije velikim in majhnim podjetjem pomagajo do boljših proizvodnih linij in proizvodnje.

Reference
Gostol-Gopan z Visual Components kupcem omogoča vpogled razvoj linij

Novogoriško podjetje s pomočjo orodja za 3D simulacijo proizvodnje svoje kupce aktivneje vključuje v proces razvoja svojih avtomatiziranih linij za peko kruha in pekovskih izdelkov.