Reference

V INO Žiri so kupca prepričali s 3D simulacijo delovanja svoje linije

Avtomatizirana linija za tisk, nadgrajena z robotom, rotacijsko mizo in transportnim sistemom je v skrbno pripravljeni 3D simulaciji naročnika prepričala v investicijo.


Hubert Golle, 28.10.2020

branja

Podjetje INO Žiri d.o.o. se ukvarja z razvojem in izdelavo opreme za avtomatizacijo zahtevnih proizvodnih procesov. Z avtomatiziranimi linijami za sitotisk na različne materiale (papir, karton, folija, steklo) uspešno nastopajo na globalnih trgih. 

3D simulacija linije z Visual Components v podjetju INO Žiri

Primer linije INO Žiri

Poleg vrhunske kakovosti sitotiska in visoke produktivnosti delovanja tiskarskih linij je za kupce INO Žiri čedalje bolj pomembna manipulacija z materiali in izdelki ter umestitev linije v celovit proizvodni proces. Podjetje INO zato svoje linije nadgradi v celovite rešitve, ki vključujejo transportne sisteme in robote. 

Kupci bodo rešitev sprejeli, če jo bodo razumeli

Kako potencialnemu kupcu utemeljiti izbor opreme v ponudbi? Kako predstaviti vključitev robota v proizvodni proces? Kako postaviti v ospredje vsebinske tehnične rešitve in se izogniti nevarnosti, da se kupec odloči predvsem na podlagi cene?

Direktor podjetja Blaž Mur je odgovore na ta vprašanja našel v 3D simulaciji. “Z zanimanjem sem spremljal razvoj orodij za 3D simulacijo delovanja tehnološke opreme in čakal na primerno poslovno priložnost, pri kateri bi lahko preveril dejanski odziv pri potencialnem kupcu. S pomočjo Audaxovih strokovnjakov smo v orodju Visual Components v zelo kratkem času razvili simulacijo naše avtomatske linije za tisk, ki smo jo nadgradili z robotom, rotacijsko mizo in transportnim trakom. Delovanje linije in naše izvirne rešitve sem pri stranki v Italiji predstavil v 3D pregledu Visual Experience, kar je kupca prepričalo v investicijo.”  

INO Žiri in Visual Components

Direktor podjetja INO Žiri, Blaž Mur

V podjetju INO Žiri od tedaj 3D simulacije s pomočjo Visual Components izdelujejo tudi samostojno, s njimi pa želijo "kupcem na enostaven - vizualen način prikazati prednosti rešitev. Kupci tak prikaz veliko lažje razumejo kot risbe z opisi ali kot statičen 3D model”, še dodaja Mur.

Podprite ključne procese načrtovanja in odločanja 

Visual Components poleg INO Žiri uporabljajo tudi druga ugledna podjetja po vsem svetu. S pomočjo 3D simulacije, ki jo omogoča, podjetja hitro in enostavno načrtujejo proizvodne rešitve, ki sledijo zahtevam sodobnega globalnega trga ter pospešujejo njihovo prodajo. 

Če vas zanima, kako lahko tud v vašem podjetju z Visual Components pospešite prodajo svojih rešitev ali zmanjšate stroške in optimizirate proizvodnjo, stopite v stik z nami.

Preberite še

Članek
Celovito načrtovanje avtomatizacije in prostora je strateško pomembno

Učinkovitost in prilagodljivost proizvodnje dosegajo zgolj podjetja, ki razumejo in uskladijo celoten proizvodni proces. Najnaprednejši si pri načrtovanju rešitev pomagajo s 3D simulacijami.

Digitalna preobrazba
4 vrste digitalnih dvojčkov, ki jih lahko ustvarite v vašem podjetju

Digitalni dvojček je virtualna oblika fizičnega izdelka, osebe, procesa ali prostora, ki omogoča razumevanje procesov, napovedovanje dogodkov in sprejemanje boljših odločitev.

Digitalna preobrazba
Zakaj je Visual Components boljši od klasične animacije proizvodnje?

Visual Components je izjemno uporabno orodje za izdelavo predstavitev konceptov delovanja proizvodnih linij. A kakšne so njegove prednosti v primerjavi s klasično animacijo?