Reference

V najstarejši pomurski poklicni šoli bodoče inženirje izobražujejo s Creo

Profesor Robert Balažic nam je predstavil Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota. Bodoči inženirji se pri predmetih prostorskega računalniškega modeliranja spoznavajo tudi s programsko opremo PTC Creo.


Robi Rep, 09.01.2023

branja

Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota, ki je bila ustanovljena pred več kot 120 leti, obiskuje preko 900 dijakov. Izobražujejo se v poklicnih, tehniških in poklicno-tehniških programih na področjih elektrotehnike, lesarstva, oblikovanja, računalništva in strojništva.

S profesorjem Robertom Balažicem, ki na šoli skrbi za strokovne predmete in praktični pouk, smo se pogovarjali o tem, kako se kalijo bodoči mladi inženirji, kakšno vlogo ima pri tem CAD programska oprema in kako šola sodeluje z industrijo. 

Šola svojo uspešnost vsako leto dokaže tudi z nadarjenimi dijaki, ki se pod mentorstvom Roberta Balažica na naših nagradnih natečajih vedno dobro odrežejo. 

Programska oprema, kot je PTC Creo je dijakom in študentom na voljo brezplačno, šolam pa so na voljo mnogi paketi programske opreme za izobraževalne namene, s katerimi lahko bodoče mlade inženirje kar najbolje pripravijo na prvo zaposlitev v industriji. 

Preberite še

Fakultete in šole
Kako je bilo na Inženirskem pikniku?

Tudi tokrat odlično! Študentsko društvo Fakultete za strojništvo je tudi letos poskrbelo za odličen dogodek, kjer so bodoči inženirji in inženirke v sproščenem vzdušju spoznavali industrijska podjetja.

Mathcad
Profesor Balažic v PTC Mathcad izzivu uspešno zastopa slovenske barve

PTC organizira poseben Mathcad izziv, v katerem je potrebno rešiti specifičen inženirski problem. Izkušeni Robert Balažic je z njim pričakovano opravil odlično.

Fakultete in šole
Vabljeni na brezplačne tečaje s priznanimi kreditnimi točkami

Tudi letos se lahko zaposleni v izobraževanju udeležite brezplačnih tečajev za programsko opremo PTC in pridobite uradno priznane kreditne točke.