Reference

V najstarejši pomurski poklicni šoli bodoče inženirje izobražujejo s Creo

Profesor Robert Balažic nam je predstavil Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota. Bodoči inženirji se pri predmetih prostorskega računalniškega modeliranja spoznavajo tudi s programsko opremo PTC Creo.


Robi Rep, 09.01.2023

branja

Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota, ki je bila ustanovljena pred več kot 120 leti, obiskuje preko 900 dijakov. Izobražujejo se v poklicnih, tehniških in poklicno-tehniških programih na področjih elektrotehnike, lesarstva, oblikovanja, računalništva in strojništva.

S profesorjem Robertom Balažicem, ki na šoli skrbi za strokovne predmete in praktični pouk, smo se pogovarjali o tem, kako se kalijo bodoči mladi inženirji, kakšno vlogo ima pri tem CAD programska oprema in kako šola sodeluje z industrijo. 

Šola svojo uspešnost vsako leto dokaže tudi z nadarjenimi dijaki, ki se pod mentorstvom Roberta Balažica na naših nagradnih natečajih vedno dobro odrežejo. 

Programska oprema, kot je PTC Creo je dijakom in študentom na voljo brezplačno, šolam pa so na voljo mnogi paketi programske opreme za izobraževalne namene, s katerimi lahko bodoče mlade inženirje kar najbolje pripravijo na prvo zaposlitev v industriji. 

Preberite še

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Creo
Mojstrovini s skoraj 2000 kosi za zmago na Audax natečaju 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos prijetno presenetil s kakovostjo prejetih prispevkov. A med vsem sta izstopala dva, ki sta si zmago prislužila s projektoma, ki sta skupaj vključevala skoraj 2000 kosov.

Creo
Rezultati Audax natečaja 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos privabil lepo število dijakov, ki so nas navdušili s svojimi Creo in Onshape projekti. Mlade upe in zmagovalce natečaja smo razglasili v šolskem centru Celje.