Visual Components

VCK23: od načrtovanja do prodaje in optimizacije proizvodnih rešitev

Na Visual Components konferenci 2023 v Ljubljani so gostje iz preko 30 slovenskih podjetij spoznali prednosti 3D simulacije Visual Components. Svoje izkušnje z njeno uporabo so razkrili tudi predstavniki 4 uglednih slovenskih podjetij.


Robi Rep, 09.11.2023

branja

VCK23 je bil edinstven dogodek, ki so de ga udeležili razvojni tehnologij, vodje proizvodnje, projektanti, programerji robotov, načrtovalci proizvodnih oddelkov in drugi predstavniki preko 30 slovenskih proizvodnih podjetij. 

Andrej Hrovatič, vodja oddelka tehnične informatike, Audax

Z našimi aplikativnimi inženirji, predstavnikom podjetja Visual Components in predstavniki 4 slovenskih podjetij, ki uporabljajo 3D simulacije proizvodnje, smo udeležencem skušali predstaviti, kako lahko s 3D simulacijami v podjetju učinkoviteje preidejo od ideje do realizacije zahtevnih projektov avtomatizacije in izrabe proizvodnega prostora.

Štiri podjetja, štirje načini uporabe 3D simulacij proizvodnje

Po tehničnem uvodu s prikazom funkcionalnosti in prednosti programa Visual Components smo lahko slišali štiri zanimive primere uporabe 3D simulacij proizvodnje. Po konferenci so takole povzeli svoj pogled na njen pomen v podjetju:

Tomaž Kogovšek in Urban Tratnik, inženirja vitke proizvodnje: "v Kolektorju simulacijska orodja Visual Components uporabljamo za definiranje in vizualizacijo procesov ter njihovo statistično analizo. Med drugim smo orodje uporabili tudi za celovito načrtovanje skladišča in oskrbe proizvodnje z materialom. Torej za objekt, ki je še v fazi gradnje. Ker simulacije omogočajo vpogled v stanje, ki ga prinaša uvajanje sprememb, postavitev novih proizvodnih linij ali samo posameznih strojev, so nam v veliko pomoč pri načrtovanju in sprejemanju odločitev." 

Tomaž Kogovšek in Urban Tratnik, inženirja vitke proizvodnje, Kolektor

Matej Rupnik, projektant v Gostol-Gopan d.o.o.: "Podjetje stremi k temu, da bi s sodobnimi digitalnimi orodji, kot so 3D-modeliranje in simulacije, lahko kupcu omogočili vpogled v celoten proces načrtovanja pekarske linije ter ga aktivno vključili v ta proces. V Visual Components smo prepoznali potencial simulacijskega orodja, ki nam bo to omogočil. Hkrati pa nam bo kot orodje za simulacijo delovanja celotnih linij omogočal tudi lažje predvidevanje, preverjanje in odkrivanje morebitnih težav že v fazi načrtovanja projekta že pred začetkom proizvodnje opreme, montaže na terenu ter zaključne faze zagona."

Prenesite predstavitev

Matej Rupnik, projektant, Gostol-Gopan d.o.o.

Niko Medved, pomočnik generalnega direktorja Skaze: "Uporaba digitalnega dvojčka nam omogoča notranjo optimizacijo proizvodnje, izvajanje simulacij bodočih scenarijev in novih projektov ter vključevanje teh digitalnih orodij v prodajne procese in aktivnosti. Pri oddaji ponudb kot odgovor na prejeta povpraševanja, ustvarjamo konkurenčno prednost, saj se lahko s simulacijami vključimo v prodajne aktivnosti in na ta način ponudimo celovite rešitve v krajšem času."

Peter Pečečnik, Lean specialist, Skaza

Janez Šebenik, vodja projektov avtomatizacije, INO d.o.o:  "Visual Components uporabljamo tekom celotnega procesa izdelave naprav. S 3D simulacijo izdelujemo koncepte v fazi ponudb, predstavljamo standardne stroje in delovanje avtomatizacije ter preverjamo fazo konstrukcije.

Prenesite predstavitev

Janez Šebenik, vodja projektov avtomatizacije, INO d.o.o.

3D simulacije postajajo nepogrešljivo orodje

Na podlagi vsega povedanega smo lahko sklenili, da Visual Components 3D simulacije proizvodnih procesov postajajo nepogrešljivo orodje na poti do boljših proizvodnih linij in proizvodnje.

Če tudi vas zanima, kako lahko z Visual Components realizirate projekte, povezane s proizvodnjo, stopite v stik z našimi strokovnjaki.

Preberite še

Visual Components
Novi Visual Components 4.9: še preglednejše načrtovanje proizvodnje

Visual Components 4.9 prinaša poenostavljeno iskanje po e-knjižnici, možnost organizacije simulacijskega prostora v lažje obvladljive sklope, neposredno povezljivost s krmilniki robotov Yaskawa in Kawasaki in mnogo drugih izboljšav.

Visual Components
Wächter Packautomatik: načrtovanje fleksibilnega pakiranja z roboti

V specialistu za pakirno mehanizacijo so s pomočjo simulacije v Visual Components razvili fleksibilno in visoko učinkovito pakiranje pohištvenih komponent po individualnem naročilu kupca.

Visual Components
Program robota brez kolizij v nekaj klikih?

Visual Components s funkcionalnostjo Via Solver gibe robota generira tako, da se izogne ugotovljenim kolizijam, ki ponavadi nastanejo ob pick and place operacijah ali kompleksnejših procesih.