Vgradnja Mathcad dokumenta v Creo

Model v Creo lahko enostavno vodimo s podatki, ki smo jih pridobili preko izračunov in analiz v Mathcadu ter s tem pozabimo na nepregledne tabele in druge zbirke podatkov, ki jih lahko sčasoma zgubimo.

Napisal Klemen Mostar, 18.11.2019 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 4.0 - Creo 6.0

Konstrukcijske odločitve so pogosto dokumentirane na različnih lokacijah, kot so papir, zvezki, elektronska pošta in excelove preglednice. Ker je ta dokumentacija ločena od CAD modela, se lahko sčasoma izgubi.

Mathcad nam omogoča izdelavo digitalnega delovnega lista, znotraj katerega lahko inženirski problem analiziramo, rešimo in vse skupaj zapakiramo v berljiv dokument, ki je povezljiv s Creo modelom. V slednjega ga lahko enostavno tudi shranimo.

Konstrukcijski namen in logika, ki se skrivata za določenimi konstrukcijskimi odločitvami, sta nam na ta način vedno dosegljiva znotraj Creo modela. Integracija omogoča tudi dvosmerno izmenjavo podatkov med aplikacijama, kar pomeni, da lahko preko preračunov znotraj Mathcada vodimo geometrijo našega modela v Creotu in obratno.

Z vzpostavljeno povezavo bodo morebitne spremembe v prihodnosti opravljene hitro in učinkovito.

Nekaj klikov do integracije Creo in Mathcad

Povezavo med Mathcad in Creo lahko vzpoostavimo v zgolj nekaj klikih.

  • V Creo izberemo Application > PTC Mathcad in izberemo izdelavo novega ali vgradnjo obstoječega Mathcad dokumenta v Creo model.
  • V Mathcadu določimo podatke za izvoz/uvoz in jih prenesemo v Creo.
  • Podatke imamo sedaj v Creo na voljo v obliki parametrov, ki jih lahko uporabimo npr. v relacijah.

Mathcadov dokument je sedaj shranjen znotraj Creo modela in do njega dostopamo preko ikone Mathcad, ki se pojavi v desnem zgornjem kotu. Več informacij je na voljo na www.mathcad.si.

Poglobljeno znanje s področja inženirskih preračunov in uporabe programske opreme Mathcad vam je na voljo na tečaju Inženirski preračuni z Mathcadom.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%