Nasveti & triki

Vodič po bližnjičnih tipkah v Creo

Z uporabo bližnjic na tipkovnici lahko v Creo delamo veliko hitreje. Seveda je najbolje, če si jih zapomnimo, a jih lahko tudi natisnemo in imamo pri roki, ko jih potrebujemo.


Jaka Župevc, 15.12.2022

branja

Verzija 4.0 - 8.0

Delo v Creo lahko opravljamo hitreje, če uporabljamo bližnjice na tipkovnici. Te so v Creo sicer že nastavljene, a jih je mogoče tudi spreminjati.

Najpogosteje uporabljene bližnjice na tipkovnici smo predstavili v prispevku Nepogrešljive Creo bližnjice, ki jih morate poznati, tokrat pa si oglejmo, kje so zbrane in kako si jih prilagodimo po lastnih potrebah. 

Obstoječi ukazi z bližnjično tipko

Vse bližnjice, ki so v Creo že določene, najdemo pod File > Options > Keyboard Shortcuts. Tukaj najdemo tudi vse ukaze, ki jim je možno dodeliti bližnjično tipko. Če želimo ugotoviti, kateri ukazi imajo bližnjico že določeno, moramo v okvirčku Show izbrati Commands with assigned shortcut.

Prikaz mesta določenih bližnjic v Creo

Prikaz mesta določenih bližnjic v Creo 

Vodič po bližnjičnih tipkah

Uporabnikom Creo, ki imajo nameščene Audax Nastavitve, so na voljo dokumenti, v katerih smo zbrali bližnjice na tipkovnici za posamezne module v Creo (Sketcher, Part, Assembly).

Na voljo so v razdelku Pomoč uporabnikom.

Audax nastavitve Creo bližnjice

Mesto povezave do zbirke bližnjic.

Dokumente najdete tudi v mapah, kjer so nameščene Audax nastavitve. Nahajajo se v mapi pomoč (primer poti: jakaz-zbook/AUDAX_CREO70/pomoc). Vse skupaj je zbrano na nekaj straneh velikosti A4, ki si jih lahko enostavno natisnete in jih imate vedno pri roki.

Primer Creo bližnjic - Creo shortcuts

Primer zbranih bližnjic za skicirko.

Preberite še

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.

Rešitve
Prenesite brezplačno predlogo za izdelavo MBD modelov

Vstopite v svet digitalne definicije izdelka (MBD) s pomočjo naše predloge, ki vključuje kar 10 predpripravljenih kombinacijskih stanj.

Nasveti & triki
Uporaba skice na več modelih v Creo

V Creo lahko skice, ki jih pogosto uporabljate pri delu, shranite in uporabite na več različnih modelih ter si prihranite čas pri konstruiranju različnih gradnikov.