Rešitve

Volvo Group v celoti prehaja na PLM in CAD rešitve PTC

Eden vodilnih proizvajalcev tovornih vozil in težke gradbene mehanizacije s ciljem digitalne preobrazbe svojega poslovanja prehaja izključno na CAD in PLM rešitve podjetja PTC.


Robi Rep, 07.10.2021

branja

Velika podjetja iz avtomobilske industrije se izjemno redko odločajo za zamenjavo svojih ključnih sistemov. Ko se to vseeno zgodi, pa to pomeni velik premik z daljnosežnimi učinki za številne deležnike.

Pri Volvo Group, ki imajo pod svojem okriljem tovorna vozila, avtobuse, gradbeno mehanizacijo in energetske rešitve za pomorstvo in industrijo, so se pred kratkim odločili storiti prav to. Na podlagi dolgoletnega uspešnega sodelovanja, je z letošnjim letom Volvo Group v celoti prešel na PLM in CAD programske rešitve podjetja PTC. 

Enotni sistemi polagajo digitalno nit

Kot poudarja CTO Volvo Group, Lars Stenqvist, bo "uporaba enotne PLM in CAD platforme nastopala kot ključno sredstvo digitalne preobrazbe" v njihovi skupini. V nadaljevanju je po njegovem na tem temelju mogoče pričakovati tudi nadaljnje korake z "vključevanjem PTC-jevih IoT in AR rešitev v digitalno strategijo podjetja". 

Prehod po navedbah engineering.com pomeni prenos približno 1000 licenc CAD programske opreme iz konkurenčne rešitve na PTC Creo in uporabo izključno PTC Windchill okolja na področju PLM in PDM. 

Skupna vizija za pomembne izboljšave

Kljub temu, da se takšni premiki zdijo tektonski in nepovezani z manjšimi podjetji, ki sicer uporabljajo rešitve PTC, pa je to daleč od resnice. Kot poudarja CEO podjetja PTC, Jim Heppelmann, sodelovanje z Volvo Group omogoča "delo na skupni viziji, ki spodbuja pomembne izboljšave PTC-jevih rešitev", hkrati pa bo "inženirski pristop, ki ga bodo dosegli skupaj, služil kot vzor številnim podjetjem po svetu."

CEO podjetja PTC, Jim Heppelman ob prikazu tehnologije obogatene resničnosti na pogonskih agregatih Volvo.

Konsolidacija sistemov, kot jo je s prehodom na rešitve PTC opravil Volvo Group, se vedno znova kaže kot ena od ključnih dejavnikov uspešne digitalne preobrazbe, ki vodi v veliko bolj učinkovito in konkurenčno poslovanje. O tej temi smo na primeru izziviv uporabe različnih CAD sistemov že pisali tudi v enem od prejšnjih prispevkov.

Preberite še

Reference
Lavrih: mehanizacija za gorske kmetije, razvita s pomočjo Creo

Lavrih je mlado podjetje, ki z mehanizacijo za gorske kmetije navdušuje kupce po vsem svetu. O vlogi programa Creo pri razvoju smo se pogovarjali z ustanoviteljem, Rokom Gartnarjem.

Reference
Na obisku pri Timu Gorencu o Creo in prihodnosti v motošportu

S Timom Gorencem smo se pred časom že pogovarjali, zdaj pa nam je razkazal tudi svojo garažo, kjer svoje podvige v motošportu načrtuje tudi s pomočjo Creo.

Reference
Na obisku pri Timu Gorencu o Creo in prihodnosti v motošportu

S Timom Gorencem smo se pred časom že pogovarjali, zdaj pa nam je razkazal tudi svojo garažo, kjer svoje podvige v motošportu načrtuje tudi s pomočjo Creo.