Nasveti & triki

Zagon programa Creo na poljubnem monitorju

Večina konstrukterjev pri svojem delu uporablja dva monitorja, nekateri pa celo več. Creo nam omogoča, da si izberemo monitor, na katerem se nam bo Creo zaganjal.


Jaka Župevc, 21.02.2024

branja

Verzija: Creo 6.0 - 10.0

Od Creo 6.0 si lahko izberemo ekran, na katerem se nam bo Creo vedno zagnal. V sodobni inženirski pisarni, kjer konstrukterji v veliki večini uporabljajo več monitorjev, je to nepogrešljiva nastavitev.

Za vsak posamezen zagon na različnih monitorjih je potrebno nastaviti config možnost primary_monitor. Config možnost lahko nastavite pod File > Options > Configurator Editor. Pod Find najdete možnost primary_monitor.


 
V spustnem meniju Set value izberemo številko monitorja, na katerem želimo, da se Creo zažene. Prevzeta vrednost je 1, kar pomeni da se Creo zažene na primarnem monitorju. V kolikor želimo Creo zagnati na drugem monitorju, nastavimo številko med 1 in številom monitorjev. 

Config.pro datoteko si nato shranimo na željeno mesto, da nam bo na voljo ob vsakem zagonu Creo.. 

V kolikor želimo , da se na različnih monitorjih odpira več različnih sej Creo, si lahko nastavimo več zagonskih bližnjic. V vsaki bližnjici nastavimo mapo, iz katere se bere datoteka config.pro. V vsaki datoteki si nastavimo ustrezen zagon na monitorju.

Več informacij o config.pro datoteki pridobite na naših tečajih. 

Preberite še

Creo
Čiščenje starih različic datotek v Creo

Creo Purge je orodje za vzdrževanje urejenosti vaših datotek, ki vam bo omogočil večjo produktivnost, boljše delovanje sistema in manjšo zasedenost diska.

Creo
Ogled referenčnih geometrij znotraj skice v Creo

Od Creo 9.0 naprej je na voljo razširjeno orodje za pregled geometrijskih entitet znotraj skice. Grafično nam pomaga pri odkrivanju podvojenih elementov in stičišč.

Nasveti & triki
Menjava locked licence v Creo

Spoznajte, kako opraviti posodobitev pretečene Creo licenčne datoteke z novo veljavno. Postopek poteka v dveh enostavnih korakih.