Digitalna preobrazba

Zakaj sta CAD in MBD ključna za vzpostavitev digitalne niti?

CAD in MBD skupaj tvorita digitalni temelj sodobnega razvoja izdelkov, vključena v digitalno nit podjetja pa izboljšujeta sodelovanje, optimizirata delo in zmanjšujeta število napak.


Robi Rep, 23.02.2024

branja

Digitalna nit v podjetju omogoča vzpostavitev enotnega vira resnice za razvoj, proizvodnjo in servis izdelkov. Podatki, ki jih prenaša po podjetju, služijo hitrejšemu, učinkovitejšemu in zanesljivejšemu delu v najrazličnejših procesih. 

Z Model based definition (MBD) vsi podatki za proizvodnjo in nadzor kakovosti ostanejo znotraj 3D modela, ki je temelj za vse nadaljnje inženirske in druge aktivnosti. MBD skupaj s CAD okoljem tvori digitalno osnovo za razvoj izdelkov, ki podpira nemoteno prehajanje podatkov od konceptualne faze do proizvodnje in naprej.

CAD in MBD sta tako ključna za vzpostavitev digitalne niti v podjetju. V brezplačni eKnjigi How to Enable the Digital Thread in Your Organization spoznajte, kako lahko to strorite v vašem podjetju.

Prenesite eKnjigo

V brezplačni eKnjigi spoznajte, zakaj sta CAD in MBD ključna za vzpostavitev digitalne niti v proizvodnem podjetju.

Prenesite eKnjigo

Preberite še

Digitalna preobrazba
Toro s Creo Illustrate učinkoviteje izdeluje razumljivejša navodila

Proizvajalec opreme za urejanje zelenih površin Toro je v želji izboljšanja svoje učinkovitosti in natančnosti uvedel programsko opremo za tehnične ilustracije PTC Creo Illustrate.

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Creo
Mojstrovini s skoraj 2000 kosi za zmago na Audax natečaju 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos prijetno presenetil s kakovostjo prejetih prispevkov. A med vsem sta izstopala dva, ki sta si zmago prislužila s projektoma, ki sta skupaj vključevala skoraj 2000 kosov.