Fakultete in šole Onshape

Onshape je spletna 3D CAD platforma, ki omogoča konstruiranje na različnih napravah, sodelovanje v realnem času in uporabo v spletnem brskalniku brez potrebe po prenosu in namestitvi na računalnik.

3D CAD v oblaku

Onshape je CAD platforma v oblaku, ki omogoča zmogljivo konstruiranje, enostavno sodelovanje med uporabniki in neomejeno dostopnost na različnih napravah. Sodoben in intuitiven uporabniški vmesnik deluje v brskalniku in ne zahteva lokalne namestitve, zmogljive možnosti ustvarjanja skupin in navideznih učilnic pa so kot nalašč za uporabo v učne namene.

Onshape je dijakom, študentom in učiteljem na voljo brezplačno.

Ustvari uporabniški račun

Onshape nadgrajuje izobraževalni proces

Onshape poenostavi delo na daljavo in hkrati izboljša sodelovanje. Do vseh modeliranih predmetov lahko kadarkoli dostopam s katerimkoli računalnikom ali telefonom. Onshape je prihodnost mobilnega modeliranja in nadgradnja timskega dela.

Rok Slapar, Srednja šola Domžale

Fakultete in šole

Popolna rešitev za izobraževanje

Onshape je vodilna CAD rešitev v oblaku, ki spada pod okrilje PTC, proizvajalca programa Creo. To ne pomeni zgolj zanesljivosti, temveč tudi izjemno podporo izobraževalnim ustanovam. Učiteljem, študentom in dijakom je na voljo brezplačno, izobraževalne ustanove, ki uporabljajo PTC Academic Campus PLUS, pa je brezplačno na voljo tudi Onshape Education Enterprise z dodatnimi rešitvami za krepitev učnega procesa.

Onshape dokument

Modeli, sestavi in risbe v enem dokumentu

Onshape vse elemente posameznega projekta združuje v enem dokumentu, ki ga avtomatsko shranjuje in s tem ustvarja zgodovino sprememb, ki jo lahko v obliki verzij enostavno pregledujemo in po potrebi uporabimo.

Deljenje vsebine

Oblačna storitev, kot jo poznate

Onshape deluje kot številne druge znane storitve v oblaku. Uporabniki si lahko med seboj delijo dokumente skladno z vnaprej določenimi pravicami, ustvariti pa je mogoče tudi skupine, v katerih je uporabnikom na voljo tudi komunikacija in spremljanje modeliranja drugih uporabnikov v živo.

Skupnost uporabnikov

Obsežna knjižnica inženirskih idej

Uporabniki Onshape lahko svoje modele in sestave javno delijo. To pomeni, da lahko pokažete svoje projekte ali pa poiščete zanimive ideje, ki jih lahko uporabite kot osnovo za svoj projekt ali pa v njih enostavno dobite navdih.

Enostaven začetek

Prenesite hitri vodič v slovenščini

Onshape je izjemno intuitiven CAD program, ki se ga uporabniki hitro privadijo, a je vseeno podprt z izjemno bogato knjižnico učnih vsebin in skupnostjo uporabnikov. Poleg vsega smo za slovensko izobraževalno okolje pripravili brezplačen hitri vodič s primeri in vajami za hitro vključitev v učni proces.