Ustvarjanje izkušenj obogatene resničnosti (AR)

Tečaj je namenjen vsem, ki želijo svoje 3D CAD modele predstaviti v obliki privlačnih izkušenj obogatene resničnosti (AR).

Opis tečaja

Tečaj je namenjen vsem, ki želijo svoje 3D CAD modele predstaviti v obliki privlačnih izkušenj obogatene resničnosti (AR) ter spoznati priložnosti, ki jih ta tehnologija ponuja za doseganje nove dodane vrednosti na področjih prodaje, marketinga, servisnih storitev, usposabljanja in podpore.

3D CAD model igra pomembno vlogo pri izdelavi AR izkušnje, zato boste na tečaju najprej spoznali postopke za ustrezno pripravo 3D CAD podatkov ter različne načine njihove optimizacije v okolju Vuforia Studio in Creo Parametric.

V nadaljevanju se boste naučili izdelave urejene servisne strukture in postopkovnih navodil za uporabo v AR s pomočjo Creo Illustrate.

V sklepnem delu tečaja boste na praktičnem primeru animacijo mehanizma, izdelanega v Creo, prikazali v AR sekvenci.

Vsebina tečaja

  • Modul 1 - 3-D Modeli v AR (uporabna vrednost AR, pomembni faktorji pri uporabi CAD podatkov v AR, zakaj želimo optimizacijo podatkov, katere cilje želimo doseči).
  • Modul 2 - CAD optimizacija v Vuforia Studio (pregled podprtih formatov, optimizacija v Vuforia Studio, objava in ogled AR izkušnje).
  • Modul 3 - CAD optimizacija v Creo Parametric (Simplified Representations, Shrinkwrap, rekonstrukcija modelnega drevesa v sestavu, premik koordinatnih sistemov).
  • Modul 4 - Izdelava servisnih struktur v Creo Illustrate (priprava urejene servisne strukture, ki nam olajša delo v prihodnosti).
  • Modul 5 - Izdelava postopkovnih navodil (izdelava sekvence v Creo Ilustrate, izvoz sekvence v Vuforia Studio, predvajanje sekvence v AR izkušnji).
  • Modul 6 - Uporaba Creo Parametric mehanizmov (izvoz animacije mehanizma iz Creo Parametric v Ilustrate in nato v Vuforia studio).
Prenesi kurikulum

Potrebno predznanje

Osnove Creo Parametric

Trajanje

1 dan


Razpoložljivi termini

Trenutno ni razpisanega termina. Na tečaj se lahko prijavite kot potencialni udeleženec.


Prosta mesta

Za tečaj še ni razpisanih prostih mest.

Naročilo termina

V kolikor vas zanima tečaj v drugem, nerazpisanem terminu, se lahko prijavite kot potencialni udeleženec.

-%