SIMULACIJA PROIZVODNJE Visual Components

Programska oprema za načrtovanje in simulacijo proizvodnje v 3D prostoru.

Večino stroškov proizvodnje povzročimo v fazi načrtovanja

Industrijska proizvodnja je čedalje bolj avtomatizirana, v zadnjih letih se je v podjetjih izredno povečalo število robotov. Bolj kot kadarkoli doslej je pomembna dobra zasnova, pravilen izbor in integracija opreme. Posledice napak ali pomanjkljivosti v fazi načrtovanja proizvodnih linij so lahko spremembe in prilagoditve v času montaže, dodatna dela in dolgi časi zagona, preseženi stroški ali celo nedoseganje zahtev po produktivnosti.

3D simulacija

Koliko robotov potrebujete za avtomatizacijo montažnih operacij?

Kako uskladiti njihovo delovanje z ostalo opremo in s proizvodnimi delavci? Kako doseči optimalno produktivnost? Koliko prostora bi potrebovali za poti avtomatskih vozičkov? Ali jih je smotrno uvesti?

Visual Components je zmogljivo orodje za 3D simulacije proizvodnje, s katerim lahko preverite izvedljivost tehničnih rešitev, ustreznost izbrane opreme in njeno postavitev v proizvodni oddelek.

Hitreje se odzovite na povpraševanje kupca in hkrati zmanjšajte riziko nepreverjenih rešitev. S predstavitvijo poudarite vaše prednosti in pridobite zaupanje kupca.
V virtualnem okolju preverite ideje za postavitev proizvodnje v razpoložljivi prostor. Primerjajte različne variante in izberite opremo, ki izpolnjuje zahteve.
Namesto s poskusno proizvodnjo rešitve učinkovito preverite v simulacijskem okolju. V fazi razvoja preverite kritične operacije za doseganje zahtevane produktivnosti.
S 3D animacijo izboljšajte razumevanje delovanja robotizirane proizvodne linije in hitreje pridobite mnenja sodelavcev ali kupcev.
3D simulacije po naročilu

Prepustite izdelavo 3D simulacij proizvodnje našim izkušenim aplikativnim inženirjem. Pomagali vam bomo pri pridobivanju novih projektov in načrtovanju tehničnih rešitev za proizvodnjo.

KONFIGURACIJA POSTAVITVE

Postavite model proizvodne linije

Opremo postavite v 3D prostor, vnesite dimenzije in ostale lastnosti. Hitro in enostavno povežite opremo in oživite dinamično delovanje. Uskladite zaporedje in trajanje operacij.

Stopite v stik z nami
MODELIRANJE PROCESOV

Izdelajte model proizvodnih operacij

S pomočjo grafičnih orodij izdelajte model proizvodnih operacij, resursov in tok materiala. Določite potek in način proizvodnje za različne izdelke. S simulacijami analizirajte različice postavitve opreme v razpoložljivem prostoru.

Stopite v stik z nami
Funkcionalnosti

Načrtujte brez omejitev

Visual Components obsega funkcionalnosti, s katerimi boste odgovorili na vse izzive načrtovanja proizvodnih linij ter svojim strankam ponudili prepričljiv vpogled v vaše zasnove.

Svoje 3D modele lahko v Visual Components uvozite neposredno iz svojega CAD orodja (Creo, AutoCAD, SolidWorks in ostali) ali preko standardnih vmesnikov (STEP, IGES, itd.)

Izbirajte med več kot 2500 gradniki iz knjižnice standardnih komponent in jih z nastavitvijo parametrov prilagodite vašim načrtom. Katalog robotov poleg 3D geometrije vsebujejo kinematične lastnosti po specifkacijah proizvajalcev.

3D CAD modele vaših standardnih komponent nadgradite z dinamičnimi lastnostmi in jih uporabite v simulaciji. Izdelajte katalog lastnih komponent.

Z nekaj kliki izdelajte nazorne in natančne predstavitve delovanja vaših rešitev v obliki 2D dokumentacije, 3D PDF ali fotorealističnih slik, 4K videa, VC Experience ali v virtualni resničnosti.

Izbranega robota iz kataloga postavite na predvideno pozicijo. Preverite njegov doseg, nevarnost trkov in ga naučite gibov. Enostavno kreirajte program robota, ki ga s postprocesorjem prevedete za uporabo.

Simulacijski model povežite z industrijskim ali virtualnim krmilnikom in varno preizkusite delovanje. Podprti so komunikacijski protokoli OPC-UA, Siemens S7, WinMOD in SIMIT.

Parametre, ki so pomembni za analizo delovanja proizvodne opreme (čas cikla, izkoriščenost opreme, velikost zalog) izračunavajte v celotnem času simulacije, na primer ene izmene. Z grafičnimi predstavitvami rezultatov simulacije utemeljite vašo zasnovo.

S pomočjo VC enostavno ustvarite interaktivno 3D predstavitev delovanja opreme in jo delite s sodelavci in s strankami.

UPORABNIKI

Spoznajte najboljše prakse

Podjetja, ki so se odločila za Visual Components, beležijo povečano število pridobljenih projektov in hitrejši razvoj.

Simulacija proizvodne linije
INO Žiri

Avtomatizirana linija za tisk z robotom, rotacijsko mizo in transportnim sistemom je v skrbno pripravljeni 3D simulaciji naročnika prepričala v investicijo.

Razvoj proizvodne linije
HME Mehatronika

HME pri razvoju in prodaji modularnega proizvodnega sistema za kartonske palete KraftPal uporablja 3D simulacijo proizvodnje.

Simulacija proizvodne linije
Albatros-pro

Predstavitev delovanja kompleksne avtomatizirane linije s preko 30 roboti, številnimi dodajalniki, namenskimi napravami in najsodobnejšim transportnim trakom.

Simulacija proizvodnih operacij
PSA Group

V PSA Group so s pomočjo simulacije optimizirali ročni postopek zategovanja vijakov na sprednjih kolesih in s tem izboljšati pretočnost in kakovost proizvodnje.

UČINKI VPELJAVE

Pričakujte oprijemljive rezultate

Simulacija proizvodnje z Visual Components ima merljive učinke, kar dokazujejo vse številčnejše dobre prakse v domačih in tujih podjetjih različnih velikosti.

Več projektov

Skrajšanje časa izdelave tehnične zasnove za 30% do 80%

Nižji stroški

Zmanjšanje rizika in optimizacija stroškov opreme

Hitrejši razvoj

Izboljšanje sodelovanja in preverba kompleksnih rešitev

Boljši vpogled

Nazorne predstavitve vodstvu podjetja za različne poslovne scenarije

Višji ROI

Zanesljivi rezultati razvoja proizvodne tehnologije

Več informacij

Spoznajte več o Visual Components

Stopite v stik z našimi strokovnjaki. Skupaj z vami bodo našli priložnosti, ki jih Visual Components ponuja vašemu podjetju ali izbrali dodatne storitve, s katerimi boste lažje in hitreje pričeli s produktivno uporabo rešitve.

Stopite v stik z nami