Obogatena resničnost Vuforia

Družina rešitev za obogateno resničnost (AR), ki omogočajo za razvoj AR aplikacij, ustvarjanje in deljenje AR vsebin ter sodelovanje v realnem času.

Napredna vizualizacija

Obogatena resničnost tudi kompleksne rešitve naredi razumljive

Klasični načini vizualizacije ne dohajajo pospešenega razvoja zahtevnih izdelkov in njihovega uvajanja v proizvodnjo. Obogatena resničnost na drugi strani omogoča prikaz digitalnih informacij v realnem okolju, interaktiven način usposabljanja in učinkovito predstavitev tehničnih vsebin strankam na daljavo.

Iz modelov izdelajte interaktivna navodila

S CAD podatki izdelajte 3D navodila za montažno, nastavitve in vzdrževanje. Obenem omogočite razumevanje zahtev za kakovostno in varno delo.

Učinoviteje usposabljajte zaposlene

izboljšajte hitrost in kakovost usposabljanja zaposlenih. Omogočite večopravilnost in s tem večjo odzivnost podjetja na zahteve kupcev.

Omogočite vpogled v notranjost izdelkov

Omogočite vpogled v notranjo sestavo kompleksnega orodja za brizganje plastike ali tlačni liv aluminija ter olajšajte njihovo vzdrževanje.

Ponudite oddaljeno pomoč

S podporo na daljavo zaposlenim in strankam olajšajte upravljanje zahtevnih naprav. Zagotovite uspešnost servisnih posegov že ob prvem obisku stranke.

Navdušite stranke z digitalnimi prototipi

Izboljšajte kakovost in hkrati zmanjšajte stroške predstavitve vaših izdelkov. V razvojni fazi pridobite odzive strokovnih sodelavcev in potencialnih kupcev.

Rešitve Vuforia

Vuforia je družina industrijskih AR rešitev

Vuforia je družina rešitev za razvoj AR aplikacij, ustvarjanje in deljenje AR vsebin ter sodelovanje v realnem času. Rešitve, ki jih ponujajo izdelki družine Vuforia ponujajo priložnosti za doseganje nove dodane vrednosti na področjih prodaje, marketinga, servisnih storitev, usposabljanja in podpore.

Vuforia Studio

Izdelajte intuitivna 3D delovna navodila brez znanja programiranja. Svoje obstoječe CAD modele umestite v izkušnje obogatene resničnosti, ki prikazujejo pomembne proizvodne informacije, in jih delite z drugimi.

Vuforia Chalk

Vzpostavite učinkovito oddaljeno pomoč strankam ali zaposlenim na terenu s pametnim prepoznavanjem 3D prostora in stabilno vezavo digitalnih informacij na fizične objekte.

Vuforia Expert Capture

Dokumentirajte znanje vaših najboljših strokovnjakov v interaktivna 3D navodila in bistveno poenostavite usposobljanje novih zaposlenih za najpomembnejša in najzahtevnejša opravila v fizičnem okolju.

Vuforia View

Oglejte si AR izkušnjo na mobilni napravi ali pametnih očalih. Vuforia View omogoča zanesljivo prekrivanje fizičnih objektov z digitalnimi vsebinami ali postavitev virtualnih 3D digitalnih modelov v realni prostor. Več...

Vuforia Engine

Izdelajte lastne AR izkušnje ter dvignite svojo prodajo in trženje na novo raven. Svojim kupcem s pomočjo 3D digitalnih modelov omogočite interaktivni ogled in izbiro izdelkov v realnem okolju uporabe.

Creo Illustrate

Izdelajte 3D tehnične ilustracije in sekvence, ki jih boste v Vuforia Studio oživili v interaktivno AR animacijo. Spremembe, ki jih boste izvedli na izdelku, se bodo avtomatično odrazile v 3D ilustraciji. Več...

Preizkusite obogateno resničnost

Preizkusite tehnologijo v našem demonstracijskem centru. Izdelali bomo AR izkušnjo za izbran izdelek, ki si jo bomo skupaj ogledali na pametnih očalih, tablicah ali telefonu.

Tehnologija

Izkoristite prednosti celovite platforme

Vuforia ponuja kar nekaj funkcionalnosti in tehnoloških rešitev, s katerimi lahko obogateno resničnost izkoristite v največji možni meri ter si olajšate izdelavo in deljenje izkušenj. 

Združljivost 3D CAD formatov

Uporabite svoje obstoječe zapise 3D geometrije vaših izdelkov in orodij in jih preko standardnih formatov kot so STEP, IGES, STL in podobno uvozite v Visual Studio.

Prostorsko sledenje izdelkom

S tehnologijo Spatial Tracking obliko, sestavo in funkcionalnosti novih izdelkov predstavite v obliki 3D virtualnih prototipov.

Prepoznavanje fizičnih objektov in prekrivanje

Tehnologija Model Target omogoča avtomatsko prepoznavanje fizičnega objekta v realnem prostoru in prekrivanje s 3D modelov ter dodatnimi digitalnimi informacijami.

Odlična kakovost že na standardni mobilni napravi

Odlično kakovost slike in stabilno sledenje objektu ob premikanju zagotovimo že na standardnih mobilnih napravah kot so tablice in telefoni tudi za kompleksne izdelke iz velikega števila komponent.

Podpora 3D in 2D očalom

Najboljšo in najcelovitejšo AR izkušnjo v prostoru doživite na pametnih 3D očalih (MS Hololens, ..). Na 2D očalih omogočite zaposlenih dostop do vsebin in pomoč na delovnem mestu.

Neomejena dostopnost izkušenj v oblaku

Z uporabo rešitve v oblaku lahko AR izkušnjo nemudoma delite s sodelavci v podjetju ali svojimi strankami kjerkoli po svetu.

Uporabniki

Spoznajte najboljše prakse

Vpeljava obogatene resničnosti s pomočjo rešitve Vuforia je enostavna, ponuja jasne rezultate oprijemljive prednosti in priložnosti za nadaljnji razvoj.

Celovita uporaba
Polycom

Slovensko podjetje Polycom obogateno resničnost uporablja na področju razvoja, izdelave in vzdrževanja svojih kompleksnih orodij.

Usposabljanje
Howden

Proizvajalec industrijske opreme je vzpostavil učinkovito usposabljanje za vzdrževanje opreme pri strankah po celem svetu.

Proizvodnja
Volvo Trucks

Vodilni proizvajalec tovornih vozil je usposabljanje delavcev za zahtevne operacije v proizvodnji skrajšal na manj kot dva tedna.

Prodaja
Cannondale

Priznani proizvajalec koles je v unikatni prodajni izkušnji kupcu ponudil možnost interaktivnega pregleda možnih konfiguracij gorskih koles.

Učinki vpeljave

Z razlogom vodilna AR platforma

Vuforia je neprimerljiva, ko gre za izdelavo naprednih, interaktivnih izkušenj obogatene resničnosti in digitalnih dvojčkov. Usposabljanje vaših zaposlenih, prenos znanja in komunikacija bodo z Vuforio dosegle novo razsežnost.

Učinkovitejši razvoj

Izboljšajte sodelovanje ekip iz različnih področij.

Hitrejša izdelava

Skrajšajte čas izdelave tehnične dokumentacije za do 60%.

Učinkovitejše usposabljanje

Skrajšajte čas usposabljanja novih zaposlenih za 30% do 50%.

Višja kakovost

Zmanjšajte dodelave in izmet v proizvodnji za 5% do 10%.

Nižji stroški

Izboljšajte kakovost in produktivnost vzdrževanja na terenu za 10% do 12%.

Vir: Forrester 2019: Total Economic Impact of PTC Vuforia
Več informacij

Spoznajte več o Vuforia

Stopite v stik z našimi strokovnjaki. Skupaj z vami bodo našli priložnosti, ki jih Vuforia ponuja vašemu podjetju ali izbrali dodatne storitve, s katerimi boste lažje in hitreje pričeli s produktivno uporabo rešitve.

Stopite v stik z nami