Izpostavljamo

Iz Tovarne leta: Upravljanje življenjskega cikla izdelka kot vir dodane vrednosti

Podjetja, ki vpeljejo PLM sistem, vzpostavijo temelje za digitalno nit, ki povezuje najrazličnejše vidike njihovega poslovanja. V časniku Finance so se o tem pogovarjali s skrbnikom sistema projektne pisarne v LTH Castingsu in našim strokovnjakom za PLM rešitve.

Part
Zaščitite skico v Creo pred nenamernimi spremembami

Nenamerne spremembe v skicah nam lahko povzročijo številne nevšeščnosti, celo neustrezne geometrije modela. Creo nam omogoča, da se jim izognemo z zaklepanjem entitet skice.

Part
Avtomatična izdelava risbe ob zrcaljenju ali kopiranju modela

V nekaj korakih lahko v Creo model in njegovo risbo zrcalimo in si na ta način v določenih primerih prihranimo veliko časa.

Part
Uporaba črtne kode na modelu in risbi

Na Creo modelu lahko informacije kot so njegovo ime ali posebni parametri prikažete v obliki črtne kode. S črtno kodo modela lahko enostavno opremite tudi vašo risbo.

Prejemajte sveže novice v svoj
e-nabiralnik!

Zaupajte nam vaš e-mail in najnovejše vsebine vam bomo občasno poslali tudi v vaš e-nabiralnik.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

Part
Barvanje notranje in zunanje površine z različnima barvama

Creo nam omogoča, da povečamo preglednost notranjih in zunanjih površin s pomočjo barvanja z različnimi barvami. Z nekaj bližnjicami boste lahko ene in druge prepoznali veliko lažje.

Part
Naj material vpliva na barvo in izgled vašega modela

V Creo lahko v nekaj enostavnih korakih nastavite izglede, ki jih modeli dobijo, ko jim določite različne materiale ter s tem občutno izboljšate preglednost.

Part
Zapis vrednosti meritve v parameter

Vrednosti meritev so pomembna informacija v razvoju. Na 3D modelu v Creo jih lahko shanimo v parameter in jih kasneje prikažemo na tehnični dokumentaciji ali MBD.

Part
Izmenjava podatkov med Creo in Excel

Creo Parametric omogoča dvosmerno izmenjavo podatkov s programom Microsoft Excel, kar olajšuje delo v primerih, ko je oblika vašega modela odvisna od kompleksnih preračunov.

Part
Enostavnejše merjenje razdalje z možnostjo Replace

V Creo lahko razdaljo z manjšim trikom, ki izkorišča funkcionalnost "Replace", izmerimo enostavneje in hitreje kot z namenskimi orodji iz zavihka Analysis.