Nove tehnologije Generativni razvoj

Razvoj izdelkov, ki temelji na uporabi tehnologije visoke računske moči (HPC), topološke optimizacije in umetne inteligence (AI).

Avtonomna konstrukcija optimalnega izdelka

Generativni razvoj omogoča samodejni razvoj izdelka na podlagi konstrukcijskih pogojev in tehnološkega procesa izdelave, inženirjem pa služi tudi kot napreden pripomoček za hitrejšo pot do bolje in robustneje zasnovanih izdelkov. V sklopu programske opreme Creo sta na voljo dve tehnologiji za generativni razvoj: 

  • Generativni razvoj na osebnem računalniku (GTO)
  • Generativni razvoj v oblaku (GDX) 
Creo

Generativni razvoj v 3D CAD okolju

Priprava optimalne zasnove izdelkov, med katerimi vsaka zadošča zahtevanim pogojem in je pripravljena za proizvodnjo, lahko zahteva tudi več mesecev klasičnega razvoja pod nadzorom izkušenih inženirjev. Z zmogljivostmi za generativni razvoj, ki so na voljo znotraj znanega okolja Creo, pa lahko svoje izdelke brez truda dvignete na višjo kakovostno raven in jih trgu ponudite hitreje.  

Topološka optimizacija

Izdelajte optimiziran model

Topološka optimizacija modela v programu Creo omogoča izdelavo optimiziranega modela in njegove površinske (B-rep) geometrije. Optimizacija je izdelana na osnovi izbranega materiala, obremenitev in tehnološkega procesa (litje, strojna obdelava, 3D print, prosto). Celotna topološka optimizacija je izvedena lokalno, na uporabnikovem računalniku.

Generativni razvoj

Primerjajte množico rešitev

Samodejni vzporedni generativni razvoj večjega števila scenarijev v oblaku omogoča analizo in primerjavo različnih rešitev pri različnih pogojih (materiali, obremenitve in tehnološki procesi). Umetna inteligenca med vsemi možnimi rešitvami prikaže le najboljše in najbolj primerne oblike za izdelavo, končni optimizirani model površinske (B-rep) geometrije pa se iz oblaka prenese neposredno v Creo.

Več informacij

Spoznajte več o Creo

Stopite v stik z našimi strokovnjaki. Skupaj z vami bodo našli priložnosti, ki jih Creo ponuja vašemu podjetju ali izbrali dodatne storitve, s katerimi boste lažje in hitreje pričeli s produktivno uporabo rešitve.

Stopite v stik z nami